Doorzoek de collecties

U kunt hier zoeken in onze collecties archieven, boeken en tijdschriften en beeldmateriaal.
Meer informatie over:
- zoeken naar beeldmateriaal
- zoeken naar archieven
- zoeken naar boeken en tijdschriften

Uw zoekacties: Vereeniging tot beoefening van Overijssels Regt en Geschiede...
x0166.2 VeHaCe B.V., voorheen Koninklijke Textielfabrieken Van Heek & Co te Enschede
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

0166.2 VeHaCe B.V., voorheen Koninklijke Textielfabrieken Van Heek & Co te Enschede
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
VeHaCé B.V. werd opgericht onmiddellijk na de beëindiging van de bedrijfsactiviteiten van de Koninklijke Textielfabrieken Van Heek en Co in 1967 met als doel een ordentelijke afwikkeling van de lopende verplichtingen en liquidatie van alle bezittingen. Daartoe werden tal van documenten gelicht uit het archief van Van Heek en Co. Ten tijde van de inventarisatie van dat archief waren de hieronder beschreven stukken nog niet bekend.
"Uit de vergadering komt de vraag naar voren wat er na de liquidatie met de archieven van VEHACé en de oorspronkelijke ondernemingen te gebeuren staat. Het lijkt van belang voor de Enschedese textielindustrie dat deze niet geheel verloren gaan. (....). Een groot gedeelte is reeds vernietigd, doch aan de heer Voogd is verzocht de belangrijke stukken uit het nog aanwezige materiaal, die voor vastlegging van waarde kunnen zijn, te verzamelen. Degenen die in de betreffende archieven geïnteresseerd zijn, kunnen hieruit putten." (Uit kort verslag van de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van VEHACé B.V. op 10 september 1976, zie nr. 17)
Plaatsingslijst
57 Stukken betr. de rentabiliteitsstructuur van het huidige productpakket (1967); rapport uitg. aan de directie van Van Heek & Co. betr. Tentenfabriek I. Hage n.v. te Oudewater d.d. 10 juni 1964; rapport (kopie) uitg. aan het bestuur van Rubi n.v. betr. de contrôle van de jaarrek. over 1969 van Rubi n.v., Thermopatch n.v. en Fiberfill Europe n.v., alsmede van de hieruit samengestelde gecombineerde jaarrek.; rapport (kopie) uitg. aan directie en commissarissen van Van Heek & Co. betr. de contrôle van de adm. en de jaarrek. over het boekjaar 1964; de fin. perspectieven op korte termijn van de brei-confectiegroep (21 sept. 1967); jaarrek. 1973 van Verkoopmij Rigtersbleek b.v.; (commercieel en bedrijfsec. adviesbur. drs. J.L. Wage, doorlichting van verkoopmethoden en verkooporganisatie voor Favorita-lakens en -slopen (15 feb. 1962); rapport inzake een nadere detaillering van de besparingsmogelijkheden in de productiesector van de brei-confectiegroep en de voorwaarden waaronder deze besparingen kunnen worden bereikt bij Van Heek & Co. (2 okt. 1967); rapport inzake de fin. perspectieven op korte termijn en een detaillering van de besparingsmogelijkheden voor Eeka Weert n.v. (13 okt. 1967); financieel overzicht Hanal n.v. Amsterdam per 31 dec. 1966; rapport (kopie) uitg. aan de directies van n.v. Boekelosche Stoomblekerij, n.v. Rigtersbleek v/h G.J. van Heek en Zoon, Rubi n.v.; verder nog Nico ter Kuile & Zonen n.v.; verkoopmij Rigtersbleek b.v.; St. Enschedese Industriële Kring; FVE; RBB (Raadgevend Bur. Ir. B.W. Berenschot n.v. adviseurs voor organisatie en beleidsvorming) vergelijking 1952-1970 (rapport van de weverijvergelijking, opgestuurd naar B.J. ter Kuile, 9 juli 1970), 1962-1973.
Kenmerken
Datering:
1929 - 1994
Omvang archiefblok:
3,36 m
Toegang:
Plaatsingslijst op de archivalia van VEHACE B.V., 1929 - 1994 (2002).
Openbaarheid:
Stukken jonger dan 50 jaar zijn niet openbaar. Stukken van persoonlijke aard die een openbaarheidsbeperking hebben van 75 jaar bevinden sinds 2011 bij de stichting Edwina van Heek te Enschede..
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS