Hoe vind ik bouwtekeningen / bouwdossiers?

Via de website kunt u zoeken in de bouwtekeningen en –dossiers van de gemeenten Zwolle en Zwollerkerspel. Raadpleging ervan kan alleen in de studiezaal van Historisch Centrum Overijssel.

Voor de bouwvergunningen van de gemeente Zwolle uit de periode 1950-1979 kan dit digitaal. De scans van deze bouwdossiers kunnen gratis gedownload worden.

Bouwvergunningen van de gemeente Zwollerkerspel en van de gemeente Zwolle uit de periode 1900-1949 worden in origineel ter inzage gegeven. Van deze stukken kunnen wel digitale kopieën vervaardigd worden. Dit kan echter pas nadat u de originele dossiers hebt geraadpleegd en weet van welke tekeningen en dossiers u kopieën wilt (laten) maken. Documenten tot A3-formaat kunt u zelf gratis scannen met behulp van de apparatuur op de studiezaal, mits u zelf een USB-stick meeneemt. Bouwtekeningen op A0-, A1- of A2-formaat mogen niet in zelfbediening worden gescand. Digitale kopieën hiervan kunt u aanvragen bij de studiezaalmedewerker.

Voor de periode tot 1900 bevinden de bouwvergunningen zich in de correspondentie van het gemeentebestuur Zwolle, maar vaak bevatten die geen tekeningen en ontbreekt ook het juiste adres.

Meer informatie over het zoeken in de bouwvergunningen vindt u op de pagina Bouwvergunningen Zwolle en Zwollerkerspel.