Hoe werkt de vernieuwde website?

Lekker bladeren

Op de pagina Onderzoek vind je onder ‘Iets weten over’ verwijzingen naar de belangrijke informatie over thema's zoals ‘Mijn familie’ of ‘Tweede Wereldoorlog’. Onder ‘Onderzoek doen in’ vind je verwijzingen naar belangrijke informatie over onze collecties Archieven, Beeldmateriaal en Boeken en tijdschriften.

Op de pagina Collectie vind je meer informatie over ons archief en een selectie van de topstukken van het Historisch Centrum Overijssel.

Daarnaast zijn er pagina's met algemene informatie over ons en met belangrijke informatie voor jouw bezoek aan het Historisch Centrum Overijssel. Ook kun je lezen over het E-depot van Overijssel. Algemene informatie vind je op de pagina Contact.

Gericht op zoek

Via het vaantje 'zoeken op de site', rechtsboven in beeld, doorzoek je de website. Dit vaantje vervangt het zoekvenster bovenaan elke pagina op de oude website.

Wil jij de archief-, beeld- of bibliotheekcollecties doorzoeken, dan klik je op het vaantje 'zoeken in de digitale collectie' rechtsboven elke pagina. Dit vaantje vervangt de knop 'doorzoek de collecties' bovenaan elke pagina op de oude website.

Het grootste verschil met de oude website is dat je nu tegelijk de archief- en de bibliotheekcollecties kunt doorzoeken. Voor het zoeken in de beeldbank is er een apart zoekvenster.

Meer informatie bij veel voorkomende onderzoeksvragen vind je op de pagina Onderzoek en bij de veelgestelde vragen over onderzoek doen.

Inloggen op de website

Inloggen op de website doe je op de plaats in de website waar het nodig is om ingelogd te zijn, dat wil zeggen bij het forum en/of bij het aanmelden voor een activiteit. Op die plaatsen staat een duidelijke rode knop 'inloggen'. Als je ingelogd bent, zie je op de plaats van de inlogknop de mededeling dat je bent ingelogd met jouw gebruikersnaam. Daarachter vind je de knop 'uitloggen'.