Hoe werkt de website?

Op de website kunt u zoeken door de collecties, meer informatie vinden over het starten van een onderzoek of meer te weten komen over Historisch Centrum Overijssel en onze activiteiten.

Lekker bladeren

Op de pagina Onderzoek vindt u meer informatie over de thema’s ‘Mijn familie’, ‘Mijn huis en omgeving’, ‘Bedrijven en organisaties’ en ‘Tweede Wereldoorlog’. Onder ‘Onderzoek doen in’ vindt u verwijzingen naar belangrijke informatie over onze collecties archieven, beeldmateriaal en boeken en tijdschriften.

Op de pagina Collectie vindt u meer informatie over ons archief en een selectie van de topstukken. Daarnaast zijn er pagina's met algemene informatie over ons en met belangrijke informatie voor uw bezoek aan onze studiezaal. Onze contactgegevens vindt u op de pagina Contact.

Gericht op zoek
Via het vaantje 'Zoeken op de site', rechtsboven in beeld op elke pagina, doorzoekt u de website. Wilt u de archief-, beeld of bibliotheekcollecties doorzoeken, dan klikt u op het vaantje 'Zoeken in de collecties' rechtsboven op elke pagina. U kunt ook direct gebruik maken van de zoekbalk bovenaan de homepagina. U doorzoekt dan tegelijk de archief-, beeld- en bibliotheekcollecties.

Bent u gericht op zoek? Kijk dan op de volgende pagina’s:

Meer informatie bij veel voorkomende onderzoeksvragen vindt u op de pagina Onderzoek en bij de veelgestelde vragen over onderzoek doen.

Inloggen op de website
Voor het zoeken door de collecties heeft u geen account nodig op de website. Op het moment dat u actief wilt deelnemen aan het forum, wordt u gevraagd een account aan te maken. Bovenaan het forum staat een rode knop ‘inloggen’ en ‘registeren’. Als u ingelogd bent, ziet u op de plaats van de inlogknop de mededeling dat u bent ingelogd met uw gebruikersnaam en, wanneer geüpload, uw profielfoto. Hier vindt u ook de knop 'uitloggen'.

Voor het aanmelden voor een activiteit heeft u geen account nodig. Wel wordt u om gegevens gevraagd zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer zodat wij contact met u kunnen opnemen over de activiteit.

Uw gegevens worden niet met derden gedeeld. Lees meer over hoe wij omgaan met uw gegevens in onze privacyverklaring.