Hoe werkt de vernieuwde website?

Lekker bladeren

Op de pagina Onderzoek vindt u onder ‘Iets weten over’ verwijzingen naar de belangrijke informatie over thema's zoals ‘Mijn familie’ of ‘Tweede Wereldoorlog’. Onder ‘Onderzoek doen in’ vindt u verwijzingen naar belangrijke informatie over onze collecties archieven, beeldmateriaal en boeken en tijdschriften.

Op de pagina Collectie vindt u meer informatie over ons archief en een selectie van de topstukken.

Daarnaast zijn er pagina's met algemene informatie over ons en met belangrijke informatie voor uw bezoek aan onze studiezaal. Ook kunt u lezen over het E-depot van Overijssel. Algemene informatie vindt u op de pagina Contact.

Gericht op zoek

Via het vaantje 'zoeken op de site', rechtsboven in beeld, doorzoekt u de website. Dit vaantje vervangt het zoekvenster bovenaan elke pagina op de oude website.

Wilt u de archief-, beeld of bibliotheekcollecties doorzoeken, dan klikt u op het vaantje 'zoeken in de collecties' rechtsboven elke pagina. U kunt ook direct gebruik maken van de zoekbalk bovenaan de Homepagina. U doorzoekt dan tegelijk de archief-, beeld- en bibliotheekcollecties.

Meer informatie bij veel voorkomende onderzoeksvragen vindt u op de pagina Onderzoek en bij de veelgestelde vragen over onderzoek doen.

Inloggen op de website

Inloggen op de website doet u op de plaats in de website waar het nodig is om ingelogd te zijn, dat wil zeggen bij het forum en/of bij het aanmelden voor een activiteit. Op die plaatsen staat een duidelijke rode knop 'inloggen'. Als u ingelogd bent, ziet u op de plaats van de inlogknop de mededeling dat u bent ingelogd met uw gebruikersnaam. Daarachter vindt u de knop 'uitloggen'.