Achter de schermen

Wat gebeurt er eigenlijk bij het HCO? Wat speelt er zich af achter de schermen? Wat kunt u bij ons doen?


Bezoekers stellen regelmatig dergelijke vragen. Reguliere bezoekers, maar ook mensen die ons nog niet kennen. Daarom brengen wij als historisch centrum onze activiteiten graag voor u in beeld!

Het HCO in beeld
Wij hebben een aantal korte filmpjes gemaakt. Over likes & volgers (Social Media), over verpakkingsmateriaal (het vouwen van dozen), maar ook over het verwerven van bijzondere collecties; hoe gaat dat in z’n werk? En wat te doen als u een vraag heeft over een archief dat mogelijk bij ons aanwezig is? Onderwerpen waarvan wij denken dat ze voor u interessant zijn. Of gewoon leuk om te zien!

Wij plaatsen ook regelmatig films uit onze collectie of van achter de schermen op ons YouTube kanaal. 

Nieuwsbrief
In onze maandelijkse nieuwsbrief geven we regelmatig een kijkje achter de schermen, vertellen we over de nieuwe collecties die binnenkomen en delen we interessante verhalen en mooie beelden. Bent u al geabonneerd?

Laat het ons weten!
Heeft u vragen? Wilt u een onderwerp terugzien in beeld? Laat het ons weten; mail naar contacthco@historischcentrumoverijssel.nl.

Blijf ons volgen, wij laten graag aan u zien waar wij mee bezig zijn achter de schermen!

Filmreeks

het_vouwen_van_een_archiefdoos

Verpakken

Bekijk de film en ontdek hoe een archiefdoos gevouwen wordt. 
Heb jij zelf iets te verpakken? Bestel bij ons het verpakkingsmateriaal.

inlichtingen

Inlichtingen

Vaak komen er via de mail vragen bij ons binnen over de archieven en collecties. Wij streven ernaar deze zo spoedig mogelijk te beantwoorden. In dit filmpje een voorbeeld van een dergelijke vraag en de afhandeling daarvan!

verwerving_van_bijzondere_collecties_2014

Verwerving van collecties

Via een montage van drie korte filmpjes laten wij je zien hoe wij materialen verwerven en zo onze collectie uitbreiden. In dit filmpje verwerven we foto’s, films en documentatie uit de Tweede Wereldoorlog.