Wie zijn wij

Groepsfoto HCO
In 2001 zijn het voormalige Gemeentearchief van Zwolle en het voormalige Rijksarchief van Overijssel samengevoegd. Hieruit is het Historisch Centrum Overijssel ontstaan, ondergebracht in het huidige pand aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. Sinds 1 juli 2016 is Deventer toegetreden tot de gemeenschappelijke regeling van het HCO.

Met circa 100 vrijwilligers en 50 medewerkers zijn wij druk bezig om de archieven te onderhouden, uit te breiden en zo toegankelijk mogelijk te maken voor het publiek. Zo wordt er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan het digitaliseren van archiefstukken zodat wij deze makkelijker beschikbaar kunnen stellen.

Onze organisatie bestaat uit verschillende teams. In de bijlagen rechts op deze pagina vind je een organigram.

Open voor publiek

Meerdere dagen per week openen wij onze deuren voor het publiek zodat je de geschiedenishal en de studiezaal kunt bezoeken. Hier kun je onder andere terecht voor het inzien van archiefstukken en boeken uit onze bibliotheek.

Activiteiten

Hiernaast organiseren wij tal van activiteiten voor jong en oud: tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen en educatieve activiteiten voor scholen en scholieren. Onze activiteiten plaatsen wij in de agenda op deze website.