Wie zijn wij

Groepsfoto HCO
In 2001 zijn het voormalige Gemeentearchief van Zwolle en het voormalige Rijksarchief van Overijssel samengevoegd. Hieruit is het Historisch Centrum Overijssel ontstaan, ondergebracht in het huidige pand aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. 

Met circa 100 vrijwilligers en 50 medewerkers zijn wij druk bezig om de archieven te onderhouden, uit te breiden en zo toegankelijk mogelijk te maken voor het publiek. Zo wordt er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan het digitaliseren van archiefstukken zodat wij deze makkelijker kunnen verspreiden door middel van bijvoorbeeld het internet.

Open voor publiek

Meerdere dagen per week openen wij onze deuren voor het publiek zodat u de geschiedenishal, de studiezaal, de geschiedeniswinkel, het auditorium en het leescafé kunt bezoeken.
Hier kunt u onder andere terecht voor het inzien van archiefstukken en boeken uit onze bibliotheek alsmede het bezichtigen van de wisselende tentoonstellingen.

Activiteiten

Hiernaast organiseren wij tal van activiteiten voor jong en oud: tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen en educatieve activiteiten voor scholen en scholieren.