Wie zijn wij

In 2001 zijn het voormalige Gemeentearchief van Zwolle en het voormalige Rijksarchief van Overijssel samengevoegd. Hieruit is Historisch Centrum Overijssel (HCO) ontstaan, ondergebracht in het huidige pand aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. Sinds 1 juli 2016 is Deventer toegetreden tot de gemeenschappelijke regeling van het HCO.

Met circa 100 vrijwilligers en 55 medewerkers zijn wij druk bezig om de archieven te onderhouden, uit te breiden en zo toegankelijk mogelijk te maken voor het publiek. Zo wordt er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan het digitaliseren van archiefstukken zodat wij deze makkelijker beschikbaar kunnen stellen.

Onze organisatie bestaat uit verschillende teams. In de bijlagen rechts op deze pagina vindt u een organigram.

Een gezicht bij de naam in de e-mails en telefoongesprekken? Bekijk de medewerkers die in de meeste gevallen het eerste aanspreekpunt zijn zoals de directeur, de leden van het managementteam en de teamleiders.

Open voor publiek

Meerdere dagen per week openen wij onze deuren voor het publiek zodat u de studiezaal kunt bezoeken. Hier kunt u onder andere terecht voor het inzien van archiefstukken en boeken uit onze bibliotheek.

Activiteiten

Hiernaast organiseren wij tal van activiteiten voor jong en oud: tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen en educatieve activiteiten voor scholen en scholieren. Onze activiteiten plaatsen wij in de agenda op deze website.