HisGis

logo HisGis

Deze website analyseert de kadastrale informatie van 1832 wat betreft eigenaren en grondgebruik. Het is de bedoeling om in de toekomst ook oudere en jongere gegevens toe te voegen en een link te leggen met de bevolkingsadministratie. U kunt zoeken op naam van eigenaar of huis, perceelsnummer enzovoort.
Vindt u het lastig om te beginnen met zoeken binnen HisGis? Kijk dan eerst bij de uitleg op de website.

Ga direct door naar HisGis.

Hofhorige erven in Twente
Met ingang van 15 februari 2018 is op HisGis ook een schat aan informatie te vinden over de hofhorige erven in Twente.
Fryske Akademie, Stichting Kadastrale Atlas en Oudheidkamer Twente hebben verkoopinformatie van hofhorige erven digitaal gekoppeld aan het kadaster van 1832 en 2017, aan oudere en jongere domaniale, topografische en geologische kaarten, aan luchtfoto’s en aan Google Streetview. Hiermee ontstaat een fascinerend beeld van de erven en het omringende landschap door de eeuwen heen.
Meer informatie over dit project vindt u op het tabblad Horigheid op de startpagina voor de provincie Overijssel op HisGis. Door te klikken op de knop 'Naar de kaarten' gaat u naar de pagina waarop alle gegevens van de hofhorige erven te vinden zijn, in combinatie met diverse kaartlagen.
Op de website van de Oudheidkamer Twente zijn de sheets te vinden van de presentaties die gehouden zijn tijdens het symposium ter gelegenheid van de lancering van deze webpagina's.