Bouwvergunningen Zwolle en Zwollerkerspel

Hier vindt u informatie over verleende bouwvergunningen en aanwezige bouwtekeningen in de gemeenten Zwolle en Zwollerkerspel uit de periode 1901-1979. Voor de meeste vergunningen zijn ook de bijbehorende tekeningen bewaard gebleven. Van vóór 1900 zijn wel vergunningen bewaard maar die bevatten doorgaans geen tekeningen.
Voor Zwolse bouwtekeningen van na 1979 verwijzen wij u naar de gemeente Zwolle.
Voor andere gemeenten kunt u informeren bij die gemeente zelf.

Via onze archieftoegangen kunt u nagaan welke bouwdossiers er zijn. U kunt direct een zoekterm invoeren waarmee u zoekt in alle velden, of u kunt uitgebreid zoeken op willekeurig veld, straatnaam of periode.
Uitgebreid zoeken op straatnaam met het huisnummer in het veld 'alle velden' geeft doorgaans het beste resultaat. Let op: niet alle gegevens zijn systematisch aanwezig. Let er ook op dat de resultaten niet op huisnummer zijn gesorteerd. U kunt het beste alle resultaten langslopen. Ook gebeurt het vaak dat uw huisnummer in een groter blok valt. Als u bijvoorbeeld Eikenstraat 20 zoekt, kan het zijn dat u de bouwvergunning voor Eikenstraat 16 t/m 24 nodig hebt.

Als er een bouwvergunning aanwezig is van het adres dat u zoekt, dan kunt u die direct reserveren voor inzage op de studiezaal door te klikken op het 'aanvragen'-icoontje (rechtsboven in beeld bij de beschrijving van de bouwvergunning). Ook kunt u naar onze studiezaal komen en daar de stukken aanvragen. Daarvoor heeft u de volgende gegevens nodig:

  • adres
  • toegangsnummer
  • inventarisnummer

Het is niet mogelijk om telefonisch of per mail kopieën van bouwvergunningen of -tekeningen te bestellen, omdat wij dan niet kunnen garanderen dat het om de juiste stukken gaat.

Bouwtekeningen en -dossiers tot A3-formaat kunt u zelf gratis scannen met behulp van de apparatuur op de studiezaal, mits u een eigen USB-stick meeneemt. Desgewenst kunt u ook bij de receptie een USB-stick (8 GB) aanschaffen voor €7,50.
Bouwtekeningen op A0-, A1- of A2-formaat kunnen niet in zelfbediening worden gescand. Digitale kopieën hiervan kunt u aanvragen bij de studiezaalmedewerker. Zie voor de tarieven ons tarievenoverzicht.