Bouwvergunningen Zwolle en Zwollerkerspel

Hier vind je informatie over verleende bouwvergunningen en aanwezige bouwtekeningen in de gemeenten Zwolle en Zwollerkerspel uit de periode 1901-1979. Voor de meeste vergunningen zijn ook de bijbehorende tekeningen bewaard gebleven. Van vóór 1900 zijn wel vergunningen bewaard maar die bevatten doorgaans geen tekeningen.
De Zwolse bouwdossiers van na 1979 worden momenteel gedigitaliseerd. De dossiers die al digitaal beschikbaar zijn vind je op onze website. Voor de overige dossiers verwijzen wij je naar de gemeente Zwolle.
Voor andere gemeenten kun je informeren bij die gemeente zelf.

Via onze archieftoegangen kun je nagaan welke bouwdossiers er zijn. Je kunt direct een zoekterm invoeren waarmee je zoekt in alle velden, of je kunt uitgebreid zoeken op willekeurig veld, straatnaam of periode.
Uitgebreid zoeken op straatnaam met het huisnummer in het veld 'alle velden' geeft doorgaans het beste resultaat. Let op: niet alle gegevens zijn systematisch aanwezig. Let er ook op dat de resultaten niet op huisnummer zijn gesorteerd. Je kunt het beste alle resultaten langslopen. Ook gebeurt het vaak dat je huisnummer in een groter blok valt. Als je bijvoorbeeld Eikenstraat 20 zoekt, kan het zijn dat je de bouwvergunning voor Eikenstraat 16 t/m 24 nodig hebt.

Raadpleging van de bouwdossiers kan alleen in onze studiezaal. Voor de bouwvergunningen van de gemeente Zwolle uit de periode 1950-1979 en daarna kan dit digitaal. De scans van deze bouwdossiers kunnen gratis gedownload worden.
De overige bouwdossiers worden in origineel ter inzage gegeven. Als je een dossier hebt gevonden van het adres dat je zoekt, dan kun je dat direct reserveren voor inzage op de studiezaal door te klikken op het 'aanvragen'-icoontje (rechtsboven in beeld bij de beschrijving van de bouwvergunning). Ook kun je naar onze studiezaal komen en daar de stukken aanvragen. Daarvoor heb je de volgende gegevens nodig:

  • adres
  • toegangsnummer
  • inventarisnummer

Het is niet mogelijk om telefonisch of per mail kopieën van bouwvergunningen of -tekeningen te bestellen, omdat wij dan niet kunnen garanderen dat het om de juiste stukken gaat.

Bouwtekeningen en -dossiers tot A3-formaat kun je zelf gratis scannen met behulp van de apparatuur op de studiezaal, mits je een eigen USB-stick meeneemt. Desgewenst kun je ook bij de receptie een USB-stick (8 GB) aanschaffen voor €7,50.
Bouwtekeningen op A0-, A1- of A2-formaat kunnen niet in zelfbediening worden gescand. Digitale kopieën hiervan kun je aanvragen bij de studiezaalmedewerker. Zie voor de tarieven ons tarievenoverzicht.