Zoeken in de collecties vereenvoudigd

12-06-2018

Volgens onze bezoekers is het zoeken in de collecties op onze website soms nog best lastig. Wij zijn daarom blij dat we nu kunnen melden dat we het zoeken eenvoudiger hebben gemaakt.

Om te kunnen zoeken moest je voorheen klikken op het vaantje ‘zoeken in de collecties’, waarna je op de pagina ‘doorzoek de collecties’ een zoekterm in moest voeren in de zoekbalk voor archieven, boeken en tijdschriften of in de zoekbalk voor beeldmateriaal. Pas daarna kwam je op de webpagina’s terecht waarin je kon bladeren door de betreffende collecties. Integraal zoeken in alle collecties tegelijk was niet mogelijk.

Nu is er bovenaan de Homepagina een zoekbalk geplaatst, waarmee direct in alle collecties gezocht kan worden. Vervolgens kun je de zoekresultaten naar wens sorteren of filteren op materiaalsoort of categorie. Klik je vanaf een willekeurige webpagina op het vaantje ‘zoeken in de collecties’, dan kom je direct op de webpagina waarin je kunt bladeren door alle verschillende collecties. Je komt dus met minder muisklikken op de pagina waar je moet zijn.

Omdat onze beeldbank gaat ‘verhuizen’, is deze tijdelijk niet beschikbaar. Vanaf 1 juli komt het beeldmateriaal in delen weer online en dan zal dit op dezelfde wijze doorzocht kunnen worden als de andere collecties.

Vragen over dit bericht of onze beeldcollecties kun je sturen naar: contacthco@historischcentrumoverijssel.nl.