Vacature: Senior Adviseur Digitale Informatie

  • Vacature
20-03-2017

Wij zijn op zoek naar een Senior Adviseur Digitale Informatie (ADI) (Max. 1 FTE). Ben of ken jij iemand die perfect zou zijn voor deze functie?

Jouw rol
De senior ADI fungeert als steun en toeverlaat voor decentrale overheden op het gebied van duurzame toegankelijkheid. Als expert digitaal archiveren informeer, adviseer, train en auditeer je de klanten van het HCO op diverse domeinen, w.o. recordmanagement, metadata, preservation en toegankelijkheid. Je onderhoudt relaties met decentrale overheden (en particulieren) en zorgt voor excellente dienstverlening aan deze doelgroep. Je bouwt mee aan ons ontwikkelende dienstverleningspakket rond digitaal archiveren en net als je collega’s uit het team Kennis & Advies draag je nadrukkelijk bij aan de (interne) kennisontwikkeling van het HCO op het gebied van duurzame toegankelijkheid.

Jouw profiel
We zoeken een initiatiefrijke professional die een passie heeft voor het informatiedomein en affiniteit met geschiedenis en archivistiek. Je bent gedreven en je kenmerkt je door een enthousiaste en heldere communicatiestijl. Je voelt je thuis in een veranderende organisatie en je staat flexibel in je rol en ontwikkeling. Je springt in op de wensen van de klant. Innovatie inspireert je en je bent gewend te werken in processen en projecten waarvan de uitkomst nog niet vast staat. Je hebt een zichtbare drive om mensen te inspireren, enthousiasmeren, overtuigen en tot verandering te bewegen.

Daarbij:

  • heb je ruime ervaring in consultancy / advieswerk
  • heb je diepgaande kennis over duurzame toegankelijkheid, w.o. diverse relevante technische-, metadata- en (informatie)kwaliteitsstandaarden
  • ben je een typische netwerker
  • heb je een dienstverlenende instelling
  • ben je een echte kansdenker en toekomstgericht
  • ben je op HBO/WO niveau opgeleid

Ons aanbod
Je komt te werken in een klein en zeer gedreven team dat werkt aan innovatie en advies op het gebied van digitale archieven. Als senior ADI geef je zelf vorm aan je rol en ben je medevormgever van het dienstaanbod van het HCO. Je richt je primair op alle decentrale overheden in de provincie Overijssel. Daarnaast mag je je inzetten als drijvende kracht in het interne veranderproces van een ‘papieren‘ archiefinstelling naar een digitale. Met ongeveer 50 medewerkers en 100 vrijwilligers is het HCO een compacte organisatie met korte lijnen en een informele dynamiek. Je wordt onderdeel van een historisch centrum dat buitengewoon betrokken werkt aan haar maatschappelijke taak en dat haar beperkte schaal en middelen omzet in een betrouwbare en inspirerende positionering in het veld van overheidsinformatie en cultureel erfgoed.

De functie is gewaardeerd op schaal 10 CAR/UWO. Het HCO is een gemeenschappelijke regeling van de Rijksoverheid, de gemeente Zwolle en de gemeente Deventer.

Solliciteren?
Stuur je bondige motivatie met CV voor 24 april 2017 naar mevrouw W. Knol via w.knol@historischcentrumoverijssel.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wietsche Knol (secretariaat) via 085 - 488 50 11. Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Marc Schuil (Teamleider Kennis & Advies) via 06–15031074.