Schipperen met ruimte

  • Objecten kunstdepot
31-03-2019

Nieuwe stellingen, vrachtwagens met objecten, schipperen met ruimte en tientallen uitgepakte dozen en kratten. In het kunstdepot, waar de museale collectie Zwolle is opgeslagen, is de afgelopen twee maanden veel veranderd. Het grootste deel van de schilderijencollectie is beschreven en na enkele vrachtwagens vol stoelen, schilderijen, allerhande meubilair, tapijten en vaandels is het depot erg goed gevuld.

Zoals in het onderstaande filmpje te zien is, was er in het depot begin dit jaar de nodige ruimte. Wel stonden er tientallen uit te pakken pallets, dozen en kratten met objecten. Na de transporten met objecten door Helicon en het uitpakken van het merendeel van alle objecten ziet het er heel anders uit. Alle stellingen liggen vol objecten: geen plekje laten we onbenut.

Zelfs onder stoelen, tafels en kastjes liggen voorwerpen. Op termijn krijgen deze natuurlijk allemaal een eigen stelling, maar we weten nu in ieder geval wat er aan objecten is en welke formaten deze hebben. Op deze manier kunnen we inschatten waarvoor we nog extra stellingen nodig hebben en verplaatsen we stuk voor stuk de objecten naar hun vaste standplaats. Zo wordt het kunstdepot iedere dag een stukje beter.