Park Brinkgreven open voor bezoekers

  • Groepsportret directie Brinkgreven, 1906
12-07-2017

Je kunt vanaf deze zomer een wandeling maken die jou langs de geschiedenis van Brinkgreven in Deventer voert. Op dinsdag 11 juli 2017 wordt de fotoroute geopend door Ernst Klunder, voorzitter raad van bestuur Dimence Groep en Arie Slob, directeur van het Historisch Centrum Overijssel. Vanaf 12 juli kun jij de fotoroute wandelen.

Achter de witte kuizen zitten
Achter de witte kuizen zitten, of op zijn Deventers “ koezen’, betekende vroeger niet veel goeds. Voor veel Deventenaren was én is het nog steeds onbekend wat er zich allemaal achter de witte bollen aan de Brinkgreverweg in Deventer afspeelde. En dan was er vroeger ook nog een grote kraaienkolonie die het allemaal nog spannender maakte! De Dimence Groep wil hier nu een einde aan maken. Samen met ons diepte zij archieffoto’s van Brinkgreven, het park en de zorg op en stelde ze een mooie wandelroute over het terrein van Brinkgreven samen.

Archief- en beeldmateriaal voor iedereen beschikbaar
Brinkgreven (Dimence Groep) in Deventer biedt al sinds 1894 plek aan de zorg voor patiënten binnen de geestelijke gezondheidszorg. Al het archief- en beeldmateriaal van Dimence Groep zal in bewaring worden gegeven aan het Historisch Centrum Overijssel, zodat de geschiedenis en het beeldmateriaal toegankelijk blijven voor alle geïnteresseerden. Ernst Klunder en Arie Slob ondertekenen hiervoor op 11 juli een overeenkomst van inbewaringgeving.

Brinkgreven: Nico Bolkesteinlaan 1, 7416 SB in Deventer
Download hier de wandelroutes: www.dimencegroep.nl/wandelroutes-op-brinkgreven-deventer

De wandeling is gratis en er is geen einddatum.

Foto: Groepsportret directie Brinkgreven, 1906. V.l.n.r.: Mw. le Rütte, dhr. v.d. Ven (geneesheer), dhr. le Rütte (geneesheer-directeur), dhr. Bakhoven (geneesheer) en mw. v.d. Ven.