Lees nu het vernieuwde MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel

  • Coverfoto MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel
16-07-2019

Come mothers and fathers throughout the land and don’t criticize what you can’t understand. Your sons and your daughters are beyond your command, your old road is rapidly agin’.

Een frase uit het door Bob Dylan zo bijtend gezongen The times they are a-changin. Nieuwe wegen inslaan, het oude achter je laten. Dat was wat jongeren in the roaring sixties wilden. In Twente, en vooral de arbeidersstad Enschede, was er wel heel veel ‘reuring’. ‘In de sixties wemelde het in Twente van de poppodia en de beatmuziek. Het totale aantal bandjes moet boven de 400 hebben gelegen. Twente kon zich daarmee goed meten met beatstad Den Haag.’ Dat zegt de Twentse regiohistoricus Marco Krijnsen in de nieuwe editie van MijnStadMijnDorp, het historische tijdschrift van Overijssel. Het tijdschrift focust zich vijftig jaar na het beroemde popfestival Woodstock op de Twentse muziekcultuur. In 1967 werd in de Kösterskoele in Markelo zelfs het eerste openluchtfestival van Nederland gehouden, twee jaar voor Woodstock en drie jaar voor Kralingen en Pinkpop.  

Deze en andere artikelen over de geschiedenis van Overijssel zijn te lezen in het vernieuwde MijnStadMijnDorp. Historisch Tijdschrift OverijsselHet tijdschrift is nu makkelijker door te bladeren, goed te lezen op tablet of smartphone en heeft een volledig nieuw jasje gekregen. De inhoud bestaat als vanouds uit artikelen met een gevarieerde inhoud, afgewisseld met de bekende rubrieken. En deze keer is er dus veel aandacht voor de geschiedenis van de popmuziek in onze provincie. Bob Dylan voorspelde het ooit al: ‘The present now will later be past’. 

Hieronder kunt u gemakkelijk het tijdschrift doorbladeren. Ziet u hieronder geen scherm? Klik dan hier om het tijdschrift te openen.
Voor een optimale leeservaring op uw tablet of smartphone kunt u de app Issuu gratis downloaden voor Apple of Android.