Kabel Omroep Deventer project feestelijk afgerond

  • KOD project afgerond
01-06-2017

Op maandag 29 mei, tot nu toe de warmste dag van het jaar, hebben wij het glas geheven op het (voorlopig) afronden van het Kabel Omroep Deventer project. Niet met de gebruikelijke koffie en cake, maar met ijstaart en gekoeld sap! Wij bedanken de vrijwilligers voor hun inzet!

In onze beeldcollectie ligt het filmarchief van Deventer Radio en Televisie (DRTV) en haar voorloper Kabel Omroep Deventer (KOD). Jacqueline Hoogeveen, Pim van Pagéé (met vrouw Margreet) en Rinus Prinsen kwamen het afgelopen half jaar elke maandagmiddag samen bij het HCO in Deventer. Ongeveer 100 gedigitaliseerde tapes (uit de periode 1974-1980) zijn door hen bekeken en beschreven. Vaak met hulp van oud-collega’s of buurtbewoners.

Alle banden zijn te bekijken via de speciale KOD themapagina op MijnStadMijnDorp.

De meest bekeken band, met bijna 1000 views, is van een Molukse Culturele dag in Deventer in 1979. De KOD trok ook de provincie in, met ‘Hoe mooi is Wichmond’ en ‘Kijk onze wijk - Vevle Lindenhof Enschede’ uit 1977.

Ook bijzonder zijn de 25 banden van het Dapperfestival van 1978 en 1979 in Amsterdam. Met veel beelden uit de buurt, maar ook bijzondere beelden van Freek de Jonge die de buurtactie steunt en van een bokswedstrijd tot allerlei optredens.

Voortvloeiend uit dit project is de overdracht van het papieren archief van de KOD aan ons. Daarnaast zijn er plannen om de geschiedenis van de KOD in een boek te vereeuwigen.

Pim, Jacqueline en Rinus komen in september nog even terug om een resterend aantal banden (tot 1985) te bekijken en te beschrijven. Houd de themapagina dus in de gaten!