Interactief scherm in het provinciehuis Overijssel

  • Zuil MSMD in provinciehuis Overijssel
19-03-2017

Lees verhalen van boeren en boerinnen, luister naar streektaal muziek en bekijk prachtige foto's op de zuil in het provinciehuis Overijssel!


In het provinciehuis in Zwolle staat een informatie zuil, of ook wel een interactief scherm. Alle bijzondere verhalen, mooie foto's en filmpjes uit het project Streekcultuur worden geladen uit het online platform MijnStadMijnDorp en op het touchscreen getoond. Lees verhalen van boeren en boerinnen, luister naar streektaal muziek en bekijk prachtige foto's.

Er zijn verschillende thema's te bekijken zoals woord, muziek, familie, bedrijf en omgeving. Door een thema op het scherm aan te tikken, wordt er meer informatie getoond. Verhalen, foto's of filmpjes die je interessant vindt, kun je vervolgens verzamelen en naar jezelf of anderen mailen. 

Zeker de moeite waard om eens te bekijken! Kijk ook op www.mijnstadmijndorp.nl voor nog veel meer historische verhalen, foto's en filmpjes uit Overijssel.

De zuil is medemogelijk gemaakt door VidiNexus en provincie Overijssel. Het project Streekcultuur was een samenwerking tussen de IJsselacademie, Museum TwentseWelle en HCO.