Digitale dienstverlening

  • Digitale dienstverlening
30-01-2019

In 2019 is een meerjarig programma van start gegaan met als doel onze dienstverlening te gaan inrichten volgens de principes ‘digital first’ en ‘excellente kwaliteit’. Kortom, we willen graag onze digitale dienstverlening verbeteren.

In het eerste jaar van het programma richten we ons nog voornamelijk op het leggen van een stevige basis voor de digitale dienstverlening. Zo zijn er projecten van start gegaan om onze collectiedata volledig op orde te maken en om de meest gevraagde bestanden te digitaliseren. Daarnaast onderzoeken wij de mogelijkheden om het digitaliseren op verzoek te vergemakkelijken. Verder gaan we tenminste één crowdsourcing-project starten, waarbij we de medewerking van bezoekers en geïnteresseerden vragen om een archief nader toegankelijk te maken. Ook zal onze website in de loop van het jaar vernieuwd worden.

Nadat de basis in 2019 is gelegd, hopen we in de daarop volgende jaren de digitale dienstverlening verder te kunnen uitbouwen door steeds meer bronnen digitaal beschikbaar te stellen en door nieuwe functionaliteiten te bieden die het navigeren op de website en het zoeken in de bronnen makkelijker maken.

De resultaten van onze inspanningen zullen in de loop van het jaar zichtbaar worden op de website, maar we zullen ook regelmatig in de nieuwsbrief verslag doen van de vorderingen van onze projecten.

Wilt u als eerste op hoogte worden gesteld van de vorderingen? Meld u dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief >