Nieuwsoverzicht

 • Verhuizing beeldbank
  20-11-2018

  Update 'verhuizing' beeldbank

  Achter de schermen zijn wij hard aan het werk om de verhuizing (migratie) van de beeldbank naar een andere database succesvol te laten verlopen. Helaas heeft de verhuizing vertraging opgelopen.

 • Netwerkdag 2 nov 2018, Vincent Robijn welkomstwoord
  05-11-2018

  Geslaagde MijnStadMijnDorp netwerkdag 2018

  Vele historische verenigingen, kleine musea en andere instellingen die zich met historisch erfgoed bezig houden wisten afgelopen vrijdag (2 november) de weg naar Nijverdal te vinden voor de MijnStadMijnDorp netwerkdag 2018.

 • Archief HCO
  03-11-2018

  Nieuwe archieftoegangen oktober 2018

  In de afgelopen maand zijn er weer nieuwe archieftoegangen op onze websites verschenen. Benieuwd welke?

 • Studiezaal in Zwolle
  02-11-2018

  Memories van Successie

  De microfilms Memories van Successie worden vanaf 5 november gedigitaliseerd en zijn hierdoor niet beschikbaar op de studiezaal.

 • Kaart NL-ZlHCO_1241_20_v
  02-11-2018

  Soms is de achterkant leuker

  Voor een kaartbeheerder is het werk maar zelden saai, omdat kaarten altijd wel iets fascinerends hebben. Soms echter, ligt er een collectie in een lade waarvan het leeuwendeel nog in bewerking is. De collectie is nog niet toegankelijk, er is nog niet veel onderzoek naar gedaan en er is weinig over bekend. In een heel enkel geval is het afgebeelde ook niet zo boeiend. En toch herbergen ook deze stukken soms een grappige verrassing. Lees het nieuwe verhaal van Ester uit team Collecties.

 • Vacature
  30-10-2018

  Vacature projectmedewerker registratie museale collectie Zwolle

  In opdracht van de gemeente Zwolle beheren wij de stedelijke museale collectie, die op dit moment uit ruim 6.000 (kunst)objecten bestaat. Voor het bijwerken van de registratie van de collectie zijn wij op zoek naar een enthousiaste projectmedewerker!

 • Doopboeken Vriezenveen
  10-10-2018

  Het rechterlijk archief van Vriezenveen

  Genealoog, onderzoeker en bezoeker van onze studiezaal, de heer Gezinus Grissen, besloot contact op te nemen met onze teamleider Dienstverlening en bood aan de Vriezenveense boeken van de vrijwillige zaken van het rechterlijk archief in te scannen. Hij schreef hier een interessant artikel over.

 • Moderne Devotie, boek 8 oktober
  08-10-2018

  De mensen achter de Moderne Devotie in honderd verhalen

  Een charismatisch leider die zich na een ernstige ziekte bekeert en furore maakt als rondreizend prediker, totdat hij zijn hand overspeelt. Een kloosteroverste die afgezet en verbannen wordt vanwege haar mystieke aanleg. Een zuster die zich uit nederigheid dagenlang op zolder verstopt om geen leidinggevende taken te hoeven vervullen.

Pagina's