Nieuwsoverzicht

 • Archief HCO
  04-08-2019

  Nieuwe archieftoegangen juli 2019

  In de afgelopen maand zijn er weer nieuwe archieftoegangen op onze website verschenen. Benieuwd welke?

 • Raadsherenbekers, collectie Zwolle, Historisch Centrum Overijssel
  03-08-2019

  Raadsherenbekers

  Schatgraven, dat is de registratie van de museale collectie van Zwolle. Bij iedere stelling, plank en doos is het een verrassing wat je in handen krijgt. Of het nu alledaagse stukken, obscure objecten of echte topstukken betreft, de collectie zit vol prachtige verhalen.

 • Stedenwijzertje, collectie Historisch Centrum Overijssel
  02-08-2019

  Stedenwijzertje

  Voor u ziet u een stedenwijzer. In de oude getypte inventaris lezen we: ‘Nieuwe Steedenwijzer over de XVII Nederlandsche provincien etc. om op 800 verscheyde vraagen te beantwoorden hoe veel men gaans der selve voornaamste steeden van malkander gelegen zijn.' Hoe lees je een stedenwijzer? Lees het in het nieuwe verhaal van onze kaartbeheerder Ester.

 • 31-07-2019

  Telefoonstoring

  Helaas hebben wij last van een telefoonstoring. Wij zijn op dit moment dan ook niet telefonisch bereikbaar. Er wordt gezocht naar een oplossing. Onze medewerkers zijn wel bereikbaar via e-mail. Excuses voor het ongemak.

 • Scan Stadsresoluties Deventer
  23-07-2019

  Help mee geschiedenis te schrijven

  Wat voor besluiten nam het stadsbestuur van Deventer in 1715? Welke personen speelden daarbij een belangrijke rol? En wat waren belangrijke zaken waarover werd gesproken? Dit en nog veel meer is terug te vinden in de Stadsresoluties van het Deventer stadsbestuur, maar de resoluties zijn handgeschreven stukken waardoor de bron niet eenvoudig doorzoekbaar is. Daar hebben wij uw hulp bij nodig!

 • Netwerk Digitaal Erfgoed - Historisch Centrum Overijssel
  22-07-2019

  Historisch Centrum Overijssel volgt Nationale Strategie Digitaal Erfgoed

  Historisch Centrum Overijssel heeft als eerste erfgoedinstelling in Overijssel het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed ondertekend. Dit geeft een verdere impuls aan het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed in Nederland.

 • controleren telefoontoestellen door functionarissen van de PTT, Heemaf Hengelo, 1936
  19-07-2019

  Nieuwe website live vanaf september!

  Achter de schermen zijn wij druk bezig met het vernieuwen van de website. Wij houden het nog even spannend maar zullen de komende tijd sneakpreviews delen op onze sociale media kanalen. 

 • Coverfoto MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel
  16-07-2019

  Lees nu het vernieuwde MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel

  Nieuwe wegen inslaan, het oude achter je laten. Dat was wat jongeren in the roaring sixties wilden. In Twente, en vooral de arbeidersstad Enschede, was er wel heel veel ‘reuring’. Deze en andere artikelen over de geschiedenis van Overijssel zijn te lezen in het vernieuwde MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel.

Pagina's