Nieuwsoverzicht

 • Scan Stadsresoluties Deventer
  23-07-2019

  Help mee geschiedenis te schrijven

  Wat voor besluiten nam het stadsbestuur van Deventer in 1715? Welke personen speelden daarbij een belangrijke rol? En wat waren belangrijke zaken waarover werd gesproken? Dit en nog veel meer is terug te vinden in de Stadsresoluties van het Deventer stadsbestuur, maar de resoluties zijn handgeschreven stukken waardoor de bron niet eenvoudig doorzoekbaar is. Daar hebben wij uw hulp bij nodig!

 • Netwerk Digitaal Erfgoed - Historisch Centrum Overijssel
  22-07-2019

  Historisch Centrum Overijssel volgt Nationale Strategie Digitaal Erfgoed

  Historisch Centrum Overijssel heeft als eerste erfgoedinstelling in Overijssel het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed ondertekend. Dit geeft een verdere impuls aan het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed in Nederland.

 • controleren telefoontoestellen door functionarissen van de PTT, Heemaf Hengelo, 1936
  19-07-2019

  Nieuwe website live vanaf augustus!

  Achter de schermen zijn wij druk bezig met het vernieuwen van de website. Wij houden het nog even spannend maar zullen de komende dagen sneakpreviews delen op onze sociale media kanalen. 

 • Coverfoto MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel
  16-07-2019

  Lees nu het vernieuwde MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel

  Nieuwe wegen inslaan, het oude achter je laten. Dat was wat jongeren in the roaring sixties wilden. In Twente, en vooral de arbeidersstad Enschede, was er wel heel veel ‘reuring’. Deze en andere artikelen over de geschiedenis van Overijssel zijn te lezen in het vernieuwde MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel.

 • Jan Wigger
  15-07-2019

  In memoriam Jan Wigger

  Op 11 juli 2019 overleed in het ziekenhuis in Zwolle onze zeer gewaardeerde collega Johannes Hendrikus Wigger. Zijn overlijden is een groot verlies voor zijn gezin, familie, vrienden en collega's.

 • Archief HCO
  29-06-2019

  Nieuwe archieftoegangen juni 2019

  In de afgelopen maand zijn er weer nieuwe archieftoegangen op onze website verschenen. Benieuwd welke?

 • Capacity Building Days 2019 - The Future is Heritage, foto gemaakt door Michael Bremmers
  29-06-2019

  Capacity Building Days 2019 - The Future is Heritage

  In het kader van The Future is Heritage kwamen ruim zestig jonge erfgoedprofessionals uit meer dan twintig landen uit heel Europa – en daarbuiten – van 17 tot en met 20 juni bij elkaar in Athene. Namens HCO maakten collega’s Maartje Koelma en Michael Bremmers onderdeel uit van het twaalfkoppige projectteam dat de jongerentop organiseerde.

 • Kaart NL-ZlHCO_140.2_750
  28-06-2019

  Niet alles waar op de kaart

  Sommige kaartlezers gaan nogal prat op de waarheidsgetrouwheid van een kaart. Er worden historisch waargebeurde feiten aan ontleend. Het staat toch op papier? Dus was het er. Niets is minder waar.

Pagina's