MijnStadMijnDorp-netwerkdag 2018

U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor de MSMD netwerkdag 2018. Voor vragen kunt u mailen naar info@mijnstadmijndorp.nl.

 

Beheerders van archieven en beeldmateriaal zijn aan een aantal regels gebonden. Neem de Auteurswet: Wat is auteursrecht precies en op welke documenten heeft de Auteurswet betrekking? Hoe ga je om met auteursrecht bij het beheren en publiceren van historisch materiaal? Maar ook de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft organisaties voor enkele vraagstukken gezet: Wat doe ik met persoonlijke gegevens in archiefstukken? Hoe ga ik om met de gegevens van mijn vrijwilligers?

Historisch Centrum Overijssel nodigt u van harte uit om met collega’s over deze vraagstukken te praten op de MijnStadMijnDorp-netwerkdag op vrijdag 2 november. Twee deskundigen vertellen u alle ins and outs en er is voldoende ruimte om met elkaar te praten over deze en andere onderwerpen.

Programma:
Vanaf 9.30 uur: Ontvangst met koffie/thee
10.00 uur: Opening door dagvoorzitter Vincent Robijn (Directeur HCO)
10.10 uur: AVG door Margreet Vink (Functionaris Gegevensbescherming HCO)
10.40 uur: Pauze
11.00 uur: Auteursrechten door Judith Blijden (Adviseur Auteursrecht en Digitale Cultuur Kennisland)
12.00 uur: Afsluiting en netwerklunch

Datum: Vrijdag 2 november 2018
Locatie: ‘Het Centrum’, Constantijnstraat 7a, 7442 MC Nijverdal
Parkeren: Parkeergarage Henri Dunant, Maximastraat, Nijverdal

Graag vóór 28 oktober aanmelden via onderstaand formulier.
Zeker weten dat uw vraag besproken wordt? Stuur deze dan alvast op via het aanmeldformulier. Heeft u nog overige vragen/opmerkingen, stuur dan een mailtje naar info@mijnstadmijndorp.nl.

Ik hoop u te zien op vrijdag 2 november!

Met vriendelijke groet,

Vincent Robijn
Directeur Historisch Centrum Overijssel