website

DoorRita van de Wet...op09/01/2006 - 16:10

Hallo allemaal,

Ik heb een heel eenvoudige website in het leven geroepen met daarin de kwartierstaten van de families Snel (komt van oorsprong uit Dalfsen) en Van der Kolk (komt uit Laag Zuthem).

Misschien kan ik sommigen van dienst zijn met mijn gegevens.

Het adres is: www.freewebs.com/kwartierstaat

Vriendelijke groet,
Rita van de Wetering

Reacties

afbeelding van Jan Krist

Rita !!
Dank U zeer voor de moeite! Van Wijhe bestaat geen index en dus zoek je soms een slag in de ronde. Maar misschien hebt U routine opgebouwd in de archieven?
Vr.kollegiale (onderwijs) groet.
H.J.K

afbeelding van Rita van de Wetering1

Jan,

Zodra ik in de gelegenheid ben om het HCO in Zwolle te bezoeken zal ik voor je op zoek gaan. Ik ben alleen bang dat het wel eind februari gaat worden omdat ik werkzaam ben in het onderwijs en gebonden ben aan de schoolvakanties.

Wel heb ik het adres en telefoonnummer van de Historische kring van Wijhe voor je. Dit is
Kerkstraat 34
8131 BZ WIJHE
Tel. 0570-521062

Ik ben daar zelf al eens geweest en daar zit een groepje zeer behulpzame vrijwilligers die wellicht ook hulp kunnen bieden.

In ieder geval hoor je van me zodra ik iets voor je heb.

Vriendelijke groeten,
Rita

afbeelding van abbink

rita,
Je hebt een duidelijke site gemaakt.
We hebben de gegevens gecontroleerd van Peter Jans en Hermine Herms,betreffende hun dochter berentjen of berendina zullen we een nieuwe vrag stellen.

Alvast bedankt voor deze informatie
Henriëtte Abbink

afbeelding van Jan Krist

Rita,
Jan van Rechteren is overleden op 23.09.1816 te Vollenhove en ik weet niet zeker of Janna weer is hertrouwd. Zal wel want Janna was ca. 39 jaar oud
toen Jan stierf.
Vr. groet
H.J.K

afbeelding van Jan Krist

Beste Rita,
Ik heb kennis genomen van jouw website en ik moet bekennen dat dit zeker niet eenvoudig genoemd mag worden! Formidabel werkstuk waar ik jaloers op ben! Nu je toch onderzoek hebt gedaan in de regio Dalfsen neem ik de vrijheid om je een vraag voor te leggen die ik al eerder heb gelanceerd maar zonder resultaat! Het gaat om het volgende:
Jan van Rechteren, geb. ca. 1770 huwde op 21.01.1815 te Vollenhove met Janna Smith geboren te Wijhe. Mogelijk komt Jan daar ook vandaan maar daarover heb ik geen bewijs. Volgens de overlijdens acte van Janna op 22.06.1855 is ze geboren in Wijhe. Ik heb gezocht in het Hco te Zwolle, want ze moest geboren zijn in 1783, en kwam een aantal kandidaten tegen die het geweest zouden zijn. Echter een sluitend bewijs heb ik niet kunnen vinden. Evenzo Jan van Rechteren, heeft ook geen geurvlag achter gelaten! Mijn verzoek is deze vraagstelling mee te nemen bij Uw verder onderzoek. Graag een reaktie.
Met vriendelijke groet,
H.J.K