wat is de bedoeling van dit forum?

DoorAnoniem (niet gecontroleerd)op22/12/2005 - 21:20

Beste mede genealogische onderzoekers,
Sedert oktober 2004, dus een goed jaar nu ben ik geregistreerd als deelnemer aan dit forum.
En met de week stijgt mijn verbazing over wat zich hier afspeelt:
1. het forum wordt reeds lange tijd beheerst door een viertal collega genealogen.
2. het forum dreigt een wedstrijd te worden tussen deze drie of vier collega genealogen, wie geeft als eerste een antwoord op een vraag.
3. het gaat zelfs zo ver dat op een gestelde vraag 65 antwoorden zijn gekomen door merendeels dezelfde collegae.
4. ook de vragenstellers zijn bijna steeds dezelfde, waar je overigens niets aan kunt doen, maar om per keer vijf tot zeven vragen te deponeren lijkt me niet de bedoeling.
5. in het begin genoot ik van dit forum, nu beleef ik dit forum als uiterst eenzijdig, weinig ingetogen en veel te veel als een forum waar vooral op gescoord moet worden en wat is het toch lekker makkelijk als anderen alles voor je uitzoeken, dat kan nooit de bedoeling zijn.

Kijk beste collegae eens naar het forum van het Tresoar.
Ingetogen, alleen doen wat gevraagd wordt, bescheiden en volop ruimte voor iedereen.

Het is fantastisch (en ik meen dit uiterst serieus)ik heb ook een aantal keren een vraag gesteld, als we elkaar opweg kunnen helpen.
Maar het lijkt mij helemaal niet meer aardig en boeiend als alles door anderen voor je wordt uitgezocht, wat moet je zelf dan nog aan onderzoek doen??

Ik realiseer mij dat ik nu wellicht een knuppel in het hoenderhok gooi, maar een forum zoals dit HCO-forum zich dreigt te ontwikkelen, lijkt mij absoluut geen goede zaak en zeker niet de bedoeling.
Ik hoop dat de beheerders van dit forum met aandacht mijn bericht willen lezen: ik heb er voor gekozen mijn gedachten hier te deponeren en niet alleen aan de beheerders te laten weten.
Dat lijkt mij wel zo eerlijk en fair naar alle collegae toe: wie de bal kaatst enz.

Elkaar helpen en opweg helpen prima, fantastisch, maar graag met ruimte voor iedereen en alsjeblieft niet het ene complimentje na het andere bij alweer een antwoord,dit is naar ik aanneem een serieus forum en geen social talk site.
Als daar behoefte aan is doe dat dan naar iemands privé e-mail adres.

Ik hecht er met nadruk aan te zeggen dat het hier geschrevene uitsluitend mijn eigen mening is.
Voor commentaar en kritiek sta ik natuurlijk open.

Met vriendelijke groet,
Wolter

Reacties

afbeelding van Helmoed Boom

Ook ik wil graag even wat toevoegen. Ben erg blij met de ongelovelijke snelheid en grote kennis waarmee soms antwoord op vragen komt.Om eerlijk te zijn heb ik erg veel bewondering voor het selecte groepje "vaste antwoorders". (ze hebben erg veel kennis en die is dan ook nog binnen de kortste keren paraat)
Op één punt moet ik "Wolter" wel gelijk geven. Er is erg veel aandacht voor sommige onderwerpen. Ik mis zelf - alhoewel het om een site voor Overijssel gaat - de relatief mindere antwoorden die op onderwerpen over Twente binnenkomen. Dat is m.i. echter absoluut niet te verwijten aan het groepje vaste antwoorders. .....Ik zou wel graag willen dat er meer waren zoals zij !!.
"Vaste antwoorders": ga vooral zo door. Overigens iedereen goede feestdagen en een voorspoedig 2006 !

afbeelding van lidy koopmans

Ben het met vorige sprekers/schrijvers eens. Heb zelf een probleem met mijn ogen, zicht ene oog 10% en andere oog 30 %. Kan dus in dehistorische centra niets uitzoeken. Het forum is voor mij een uitkomst. Laat het zo a.u.b. blijven!!!!
Ik heb al veel resultaten geboekt en hoop nog iets meer te bereiken.

afbeelding van DickvanDijk

beste Wolter,

weet niet wat u hiermee wil bereiken, maar ben zelf erg blij met dit forum. Dit forum is een van de weinige waar iets gebeurd! het is voor een aantal mensen nu eenmaal niet makkelijk om naar Zwolle te gaan en dan is het heel tof, en dan spreek ik uit eigen ervaring, dat er mensen zijn zoals Ria en Egbert die een aantal dingen willen uitzoeken. Uw opmerking is dan ook absoluut niet op zijn plaats en eigenlijk een beetje treurig. Weet niet waar u mee bezig bent maar dit berichtje is eigenlijk best wel een beetje zielig!
Ben blij dat er mensen zijn die zich inzetten voor iemand zonder er zelf baat bij te hebben.

Dick van Dijk

afbeelding van robert kolk

Beste Wolter,

Ik zie de reacties van mijn medeforumleden beslist niet als het meedoen aan een wedstrijd.
Ik ben wel in staat bijv. naar Zwolle te gaan.
Als ik dan voor een forumlid een vraag kan beantwoorden, doe ik dat graag.
Ik vind het fantastisch dat er forumleden zijn, die graag hun onderzoeksresultaten willen delen met anderen in dit forum. Waarvoor vanaf deze plaats dank.
Ik ben pas laat lid van dit forum geworden, was wel al wat langer bezig met onderzoek.
Zullen we maar doorgaan met waarvoor dit forum is opgericht ?
Gewoon doen van onderzoek en elkaar laten delen in de resultaten, en elkaar helpen met zoeken naar informatie ?
Beste Wolter, blijf gewoon lid. En sta als forumlid voor ons allemaal af en toe klaar.

Robert Kolk

afbeelding van Jan Krist

Geachte heer Wolter!
U hebt mij niet geamuseerd. Ik woon in Oud Beijerland, aan de rand van de provincie Zeeland, kunt U zich voorstellen wat het betekent voor een gepensioneerd iemand om met het openbaar vervoer naar Zwolle of Leeuwarden te moeten afreisen om genealogisch onderzoek te doen. Kent U het openbaar vervoer op de eilanden? Het lange verhaal van U heeft mij geïrriteerd, kortzichtig en niet constructief!! Zonde van de ruimte die U met Uw betoog in beslag hebt genomen. Voor mij betekent dit forum een mogelijkheid om wat meer te weten te komen. Geen gejakker op de snelwegen die toch al verstopt zijn. Een advies : val niet in je eigen zwaard!
H.J.K

afbeelding van Anne-Miek Ruiters

Beste Wolter,

Ik ben het helemaal eens met D. Horsselenberg.
Het enige wat ik nog wil opmerken: als je het forum van Tresoar volgt zie je dat ook daar regelmatig veel aandacht aan 1 onderwerp wordt gegeven, maar omdat er soms met een nieuw "kopje" wordt gestart, valt het veel minder op. En complimentjes....ga eens naar Tresoar, ergens in oktober wordt door de mensen die veelal voor de antwoorden zorgen een discussie(tje) gestart onder de noemer "normen" .
Ik heb grote waardering voor iedereen die aan een forum meewerkt, waar dan ook!

Met vriendelijke groeten,
Anne-Miek