Waerle-Harmsen / Martens-Jansen

DoorAnoniem (niet gecontroleerd)op01/11/2005 - 21:15

Deze vraag gaat NIET over Overijssel. Toch stel ik 'm hier omdat er hier veel mensen zitten met grote kennis van Salland en mogelijk van het aangrenzende Gelderland.
Op 30 april 1822 overlijdt in huis letter D te Voorst Antony Harmsen, landman, weduwnaar van Gerritjen Martens, zoon van Harmannus Harmsen en Johanna Gerritsen. Volgens de aangifte was hij 92 jaar !. Bij het huwelijk van zijn dochter wordt hij vermeld als Waerle of Harmsen. Zijn vrouw was op 14 maart van hetzelfde jaar in hetzelfde huis overleden. Volgens de aangifte was zij 81 jaar en dochter van Jan Martens en Judith Harms.
Gevraagd hun huwelijk en doop. Gerritjen kwam uit Voorst of omgeving kwam want in Voorst trouwden op 12 april 1733 ref. en in Duistervoorde op 3 juni van dat jaar Jan Garritsen jm soon van Garrit Martens tot Voorst en Judit Harmsens j.d. van Harmen Wae..(verder onleesbaar)> Judith was gedoopt in Duistervoorde op 2 februari 1702. De naam Waerle komt volgens mij niet uit Voorst, mogelijk wel uit de hoek van Vorden en Hengelo Gld. Vast hartelijk dank voor een antwoord.

Reacties

afbeelding van ria van bessen

Hallo Helmoed, heb je al gekeken op www.genealogiedomein.nl ?
met vriendelijke groeten, Ria van Bessen