Vastert Gerrits/Maria Berents

DoorJ.Ekkelop02/01/2017 - 22:19

Op 30 april 1713 gaat Vasterd Gerritsz in het schoutambt Colmschate in ondertrouw met Maria Berents. Vasterd is een zoon van Gerrit Gerritsz. Deze Gerrit Gerritsz woont op dat moment op het erve Klein Lichtenberg vlakbij Holten. Maria is een dochter van Berent Jansz in Heeten. Vasterd en Maria krijgen, voor zover ik weet, 6 kinderen die in Diepenveen en Olst worden gedoopt. Zij wonen gedurende die tijd in Rande (Robertsplaatse/Roeberstee?) en Hengforden (de Leeuwerik). Een aantal kinderen van Vasterd en Maria wonen na hun huwelijk in Wesepe en omgeving.

Ik heb een aantal vragen m.b.t. Vasterd Gerrits en Maria Berents.

1. Wie weet er meer van Gerrit Gerritsz, de vader van Vasterd? Hij heeft naast Vasterd nog een zoon gehad: Jan Gerrits die op 12 februari 1708 in Holten trouwde met Gerritjen Bartholts.

2. In 1724 laten Vasterd en Maria nog een zoon Derk dopen. Als hun oudste zoon Hendrik in 1740 trouwt, dan blijkt Vasterd al te zijn overleden.Wie weet waar en wanneer (tussen 1724 en 1740) Vasterd is overleden?

3. Wie weet waar Maria Berents na het overlijden van Vasterd is gebleven?

 

 

 

Reacties

afbeelding van ria van bessen

Nou, niet helemaal toch?

je wilt toch ook weten waar Maria Berents is gebleven na het overlijden van Vasterd en dus na 1740 ?

 

afbeelding van J.Ekkel

Klopt. Maar dat zijn zonen van genoemde Vasterd Gerrits die later in Wesepe voorkomen. Mijn vraag gaat over de generatie(s) daarvoor. Gr. Johan

afbeelding van ria van bessen

Die Vasterd is al eens aan bod geweest?

Hekke[rije] of Hekkert, Derk Vasterd .. en boerde Hendrik Vastert op de Kooie - zie doopboek Wesepe NG