Palencirkel/woodhenge Zwolle-Zuid

DoorAnoniem (niet gecontroleerd)op11/07/2011 - 01:27

Hallo allemaal,

Ik ben Tijmen van Assen, Zwollenaar en aankomend student geschiedenis. Toen ik mij onlangs enigszins aan het verdiepen was in de geschiedenis van onze stad, kwam ik een stukje informatie tegen over een tweetal palencirkels (of beter gezegd, de afdrukken daarvan) dat in de jaren '90 tijdens (bouw)werkzaamheden in Ittersumerbroek ontdekt werd. Daarop raadpleegde ik verschillende bronnen, waaronder Geschiedenis van Zwolle van Jan ten Hove, maar ook dit prachtwerk kon mij geen duidelijkheid brengen over de exacte locatie van deze zogenaamde "woodhenge". Omdat ik zelf in Zuid woon en ik graag zou weten waar deze vondst precies gedaan is, ben ik op zoek naar iemand die mij dit kan vertellen. Coördinaten, een straatnaam, een huisnummer, een vage beschrijving als "even ten zuiden van het winkelcentrum", alles is welkom.

Ik hoop dat er hier mensen zijn die mij hiermee kunnen helpen!

Alvast bedankt,

Tijmen van Assen

[ 11. Juli 2011, 14:35: Bericht gewijzigd door: TVA ]

Reacties

afbeelding van 103avandijk

De palencirkels lagen onder het appartementencomplex waar je tegenwoordig onder doorrijdt. Ook wel bekend als de hockeystick.

afbeelding van gisser

Hallo Tijmen,

Heb je kunnen vinden wat je zocht? Ik ben ook erg benieuwd naar de exacte ligging van deze palencirkel. De bovenstaande link werkt inmiddels niet meer.

afbeelding van TVA

Aha! Precies wat ik zocht. Heel erg bedankt Jacqueline. =)

afbeelding van Jacqueline

Hallo Tijmen

Zie http://www.destentor.nl/regio/zwolle/article549564.ece

groet, Jacqueline