Nogmaals Huisman/Huijsman

Doorlouiseop11/08/2006 - 13:18

Dit berichtje heb ik ook 3 aug. geplaatst; wie kan mij hier mee verder helpen?

Zijn dit de ouders van Jan Huisman? (geboren in ±1660)

25-12-1671 Juttjen_? Thiessen vrouw van belijdenis Jan Huijsman HCO 515a bz 419

Zijn dit kinderen van Jan Huisman? (geboren in ±1660) (beide belijdenisinschrijvingen)

09-04-1719 Hendrik Jans Huijsman echtelieden belijdenis Geesjen Jans HCO 515a bz 436

01-06-1722 Janna Jans Huijsman attestatie HCO 515a bz 436

Zijn dit kinderen van Bartelt Jans Huisman?

22-03-1761 Jan Bartelt Huisman belijdenis HCO 515a bz 453

04-09-1746 Arien Bertelts Huisman J Van den Schutsloot en Catharina Alberts Vos J Van Hasselt HCO 515 bz 011 (inschrijving trouwen)

Weet iemand hier wat meer over te vertellen?

Annette

[ 11. Augustus 2006, 13:20: Bericht gewijzigd door: annlex ]

Reacties

afbeelding van Albert Aalderson

Is de site van Albert Huisman, Huismangenen al eens bekeken ?

afbeelding van ria van bessen

Als u vanaf het begin duidelijker was geweest, ook over de persoon van wie ú dus afstamt, zodat het ons duidelijk is dat u werkelijk belang hebt bij die gegevens, of dat u er alleen maar nieuwsgierig naar bent, omdat deze dus simpelweg een Frantsen is en mogelijk bij uw afstamming hoort, dan alleen ...  het geven van een naam, met mogelijk een 2e huwelijk, met mogelijk een 1e vrouw, met mogelijk twe zonen en mogelijk wat er nog mogelijk zou kunnen zijn, dan was er geen verwarring ontstaan.

In uw eerste bericht gaf u zelfs aan dat Marrigje Jan Frantsen een dochter was van Jacob Frantsen.. Er is regelmatig om meer gegevens gevraagd. Waar u niet op reageerde door alleen opnieuw aan te geven wat u al eerder aangaf.

In het verleden ben ik zelfs voor vragenstellers persoonlijk naar het HCO afgereisd, omdat men niet kon wegens ziekte of verre afstand. Maar ik doe dat alleen bij een serieuze vraagstelling en u kunt dan wel vinden dat uw vraag serieus was, maar ik kan dat vanaf hier niet beoordelen, ik kan dat alleen beoordelen vanuit de vraagstelling én de reactie daarop, die toch steeds dezelfde was of een herhaling van wat al eerder was geschreven. Als u daar dan door ons op wordt gewezen, begint u ons min of meer te beschuldigen.

Dat het gegaan is zoals het gegaan is, hebt u zelf in de hand gehad.

Ik vind het wel jammer dat het zo gelopen is, maar ik zie geen aandeel van mezelf hierin. Maar het zij zo, dit is ook mijn laatste bericht betreffende dit onderwerp.

 

 

afbeelding van Gerrit Jan

Als ik wegens ziekte niet aan huis gekluisterd zou zijn was ik natuurlijk al lang naar het HCO gegaan om e.e.a te verfieren. Helaas kan dat niet en moet ik het doen met gegevens afkomstig van het internet. Klaarblijkelijk anders dan u probeer ik de enorme informatiestroom zoveel mogelijk toe te spitsen om aan de vraagstelling te voldoen. Wat ik van u tot nu toe heb gekregen  (nogmaals onder dankzegging) is een lawine van informatie waardoor ik zo langzamerhand het spoor bijster dreig te worden. Voor mij is genealogie een nuttige tijdsverspilling en geen must. Ik ben slechts benieuwd naar antwoorden op de vraag waar mijn voorouders vandaan kwamen, wat ze deden en hoe ze heetten. Dat u twijfelt aan mijn oprechtheid inzake de manier waarop ik aan mijn info kom laat ik geheel voor uw rekening. Maar u kunt toch niet met droge ogen ontkennen dat u daar veronderstelt dat ik data aan het verzinnen ben? Voor de goede orde verwijs ik u bijvoorbeeld naar de site van Savenije, 'Het groene graf (ik heb de naam niet verzonnen) of de Myheritage site. Bij de laatste worden gepubliceerde stambomen, waaronder die van mij dmv algoritmes met elkaar vergeleken. De daaruit voortkomende matches leveren soms treffende overeenkomsten op waardoor je de sterke indruk krijgt dat je als stamboomonderzoeker goed bezig bent. Soms levert het nieuwe informatie op. Daardoor kwam ik op de naam van de eerdere Marrichjen Jans. De makke van myheritage is dat er geen bronvermeldinfen bijstaan. Het enige wat dan rest is mailen met andere stamboombeheerders die die uitkomsten hebben gepubliceerd. Ik ben echter daartoe niet in staat omdat ik geen premium abonnement heb, wat vrij prijzig is. Te prijzig voor mij. Zoals ik al zei: genealogie is slechts een hobby voor mij. Via andere media heb ik getracht om contact te zoeken met die stamboombeheerders met tot nu toe helaas nul resultaat. 

Dit was mijn laatste bijdrage. Ik wens u veel succes toe.

afbeelding van ria van bessen

bericht 2

Ik zal u nog een tip geven, reis af naar het HCO in Zwolle en raadpleeg het oud rechterlijk archief van Wanneperveen/Dinxterveen en zoek de voogdijakte op van Jacob [Hendriks] Frants als hij hertrouwt met Lammigjen Jans . Als hij dan 2 zonen heeft volgens de gegevens op het stamboomforum, dan is er een voogdij, worden er voogden gesteld die bijna altijd familie zijn én heeft u het bewijs. Daar heeft u ons, noch iemand anders niet voor nodig. U kunt zelfs een medewerker van het HCO opdracht geven om dat voor u te doen tegen betaling.

afbeelding van ria van bessen

Al sinds 2004 zit ik hier dagelijks op het forum om anderen verder te helpen.

Ik insinueer niets, laat ik dat wel even duidelijk stellen.

Iedereen is vrij om hier vragen te stellen. Maar iIk heb wel kritiek als er te weinig gegevens worden gegeven én ons laat zoeken of als men uit gemak hier vragen plaatst die makkelijk zelf op te zoeken zijn én ons laat zoeken. Wat men verder met die kritiek doet is aan die persoon, maar dat terug spelen is niet correct. En dat doet u.

Als u niets kunt aanleveren waar wij wat mee kunnen, dan houdt het inderdaad op. Maar niet omdat we niet genegen zijn te helpen. Maar omdat u geen gegevens heeft waar we wat mee kunnen aanvangen. En dat moet u ons niet verwijten!

 

afbeelding van Gerrit Jan

Wat een merkwaardige insinuaties toch. Mijn vraag was of iemand mij verder kon helpen met de zoektocht om bovenop bestaande kennis wellicht nog enigszins verder te komen. Ik ben door uw en Helen' daar iets verder in gekomen. Het grote verschil is, denk ik, dat jullie genealogie tot exacte wetenschap lijken te verheffen. Zelfs een vluchtige blik op de VOT uit 1748 leert dat erop het geschrevene nogal wat aan te merken is daar Jan Jacobs Frantsen in dat jaar 2x voorkomt met twee verschillende vrouwen. Verder wordt er door u gaanderweg steeds meer getwijfeld of Jacob Frantsen, Jan Jacobs, Reinder, Lammigjen e.a uberhaupt bestaan hebben terwijl het bewijs dat u daarbij levert erg veel data bevat maar nader beschouwd ook maar cirfumstantieel is. Ik heb u verteld dat de leden van Myheritage die bewijs zouden kunnen leveren niet afkomen. Dat kan ik iet helpen. Maar kennelijk twijfelt u en mevrouw Helen hieraan en dan is voor mij de kous af. Ik hoef mij voor u jet zo min te bewijzen als andersom. Groet

 

afbeelding van ria van bessen

Wel door het zoeken naar afstamming Fransen/Frantsen de beide Marrigjes kunnen traceren.

Nr. 1 = deze

Zie bericht Gienus de Jonge dd 29/07/2007 - 21:51

je wist niet meer hoe je aan de toevoeging Frantsen was gekomen bij Huisman
 

Egbert Jochems en Merrigjen Jans worden vermeld bij de volkstelling van 1748 te Wanneperveen op  nr 1627 met zoon Jan boven 10 jr,  knechten en meiden Hendrik Hendrix en Klaasjen Jans

Van dit echtpaar de volgende kinderen:
geb ca. 1710: Marrichjen Egberts: trouwt  met Pieter Gerrits Knobbe
gedoopt op 18-9-1712 te Beulake: Arijaentien
geb. ca 1716: Jentjen Egberts: trouwt met Jan Leenderts
Trijntjen Egberts: geb. ca 1718: trouwt met Harm Alberts Meijlof.
Jan Egberts Huisman: geb. ca 1722:

lidmaatboek Wanneperveen 01-09-1756;Marrigjen Jans_wede Egbert Huisman lidm  lijst  Aan de Rondute HCO 515a bz 447

Lidmaatboek Wanneperveen 02-04-1751;Jan Egberts Huijsman- belijdenis ;aan de Roduute als schoolmr. naar Beulake beroepen;HCO 515a bz 441

[trb Beulake] 28-11-1748/22-12-1748 met att. van Wanneperveen

Jan Egberts Huijsman jm van de Roduijte en Aaltje Jans Corthoeff jd in die Beulake

[trb Wanneperveen] 30-11-1748 Jan Egberts Huisman jm Van de Ronduite Aaltjen Jans Korthoef Jd Uijt de Beulake.

uit dit huwelijk: gedoopt Beulake NG

31-08-1749 – Mergjen – Ronduijtte – geen getuige

24-03-1751 – Lammigjen – geen getuige

26-11-1752 – Margjen – getuige Margjen Jans Fransen – vader = schoolmr.

24-11-1754 – Annigjen – getuige Margjen Jans Fransen

07-03-1756 – Egbert – getuige Margjen Jans Fransen

05-09-1759 – Annigjen – getuige Margjen Jans Fransen

21-09-1760 – Jan – getuige Lammigje Wolters

EN

nr 2 = deze [al eerder geplaatst]

07-10-1742 Marchjen,dv Jannes Willems Steenbergen en Marchjen Jans,get:Aafjen Jacobs (HCO 617 bz 5

15-09-1743 Marchjen,dv Jannis Willems Steenbergen en Marchjen Jans,get:Grietjen Jans (HCO 617 bz 7

30-05-1745 Stijntjen,dv Jannis Willems Steenbergen en Margjen Jans,get:Lammigjen Willems Steenbergen (HCO 617 bz 12

10-12-1747 Annegjen,dv Jannis Willems en Margjen Jans,get:Grietjen Hendriks (HCO 617 bz 16

07-02-1751 Lummegjen,dv Jannes Willems en Margjen Jans,get:Lammegjen Willems [Steenbergen RvB]  (HCO 617 bz 22

16-09-1753 Lammegjen,dv Jannes Willems Steenbergen en Margjen Jans,get:Jentjen Jans (HCO 617 bz 26

11-01-1756 Petertjen,dv Jannes Willems Steenbergen en Margjen Jans Fransen,get:Annegjen Timens (HCO 617 bz 30

30-04-1758 Nellegjen,dv Jannes Willems en Margjen Jans,get:Hermentjen Roelofs (HCO 617 bz 34

14-02-1762 Willem,zv Jannis Willems Steenbergen en Margjen Jans Fransen,get:Aaltjen Gerrits Rolde (HCO 617 bz 40

afbeelding van ria van bessen

Helen heeft gelijk. Ik zag dat je al in 2012 een zoektocht bent gestart op stamboomforum.

Met dezelfde vraag, én met dezelfde vage aanwijzingen, geen geboortejaar, geen huwelijk, geen overlijden, geen bewijzen.

En je kwam geen stap verder.

En het zal jou ook niet lukken zonder het oud rechterlijk archief te raadplegen.

Of bericht te krijgen van diegene die dit dus beweren, als diegene bestaan ... want waarom geef je niet de link, zodat we hier zelf kunnen kijken wat er dan beweerd wordt?

afbeelding van helen

Ik probeer uit te gaan van bewezen feiten, niet van aannames.

Alleen op die manier kan ik iemand helpen.

Ik doe dit vrijwillig en in mijn eigen vrije tijd.

Als u dit niet kunt waarderen, oké dan stopt mijn hulp aan u hier.

Succes!

 

afbeelding van Gerrit Jan

Ja, ik lees heel goed. Maar als aan alles wat ik schrijf door u getwijfeld wordt lijkt het erop dat dat in twijfel trekken slechts uw missie is en dat is spijtig te noemen

Pagina's