lidmatenboek Steenwijk

DoorAnoniem (niet gecontroleerd)op13/12/2005 - 19:52

Gaarne wil ik een zoekvraag opgeven aan Egbert Lantinga, die morgenochtend naar het HCO gaat en opriep eventueel een zoekvraag mee te geven, waarvan ik graag gebruik maak en waarvoor alvast mijn hartelijke dank.
Trijntje Willems en Peter Willems (Peter van Tibberinge), beide Zuidveen heb ik laatst opgezocht in Zwolle in het lidmatenboek, wat ik dankzij je antwoord op een vraag van mij toch heb kunnen vinden (metalenkast 27 van de microfiches, 42 en 43.)
Ik kwam twee keer een Trijntje Willems tegen in het lidmatenboek van Steenwijk, in 1737 en in 1739, en hier (1739) staat bij afkomstig van Blokzijl, dus welke de goede is, is voor mij nog een vraag.
Hun trouwdatum is mij niet bekend, wel wanneer het eerste van de acht kinderen geboren is, dat is Willem in 1744 (Zuidveen)
Peter Willems (van Tibberinge) heb ik niet kunnen vinden, je zou toch zeggen dat die ook rondom deze data te vinden moet zijn.
Er is echter door jou geopperd dat hij wellicht van Tubbergen afkomstig is.
Mag ik je vragen, omdat je veel en veel meer ervaring hebt in Steenwijk en veel bedrevener bent in het zoeken dan ik, eens te kijken naar het lidmatemboek Steenwijk, op zoek naar Peter Willems (van Tibberinge)?
Bijvoorbaat alvast mijjn hartelijke dank.
Groet,
Wolter

Reacties

afbeelding van ria van bessen

Hallo Wolter,

Zoals jezelf hebt kunnen lezen in de reacties van andere forumleden, kunnen ze niet jouw visie delen. Het enige wat ik erover wil zeggen is, dat het me beslist niet gaat om te scoren. Verder is voor mij de discussie gesloten.

Maar nu het volgende:
Uit bovenstaande oproep blijkt dat je het huwelijk zoekt van Peter Willems en Trijntje Willems?
Dit huwelijk zit niet in Steenwijk.

Als Trijntje Willems uit Blokzijl komt, dan kun je ook kijken in het trouwboek van Blokzijl.
Aangezien je niet weet wanneer ze huwden kan het nooit geen kwaad.

Een tip: In Hasselt zit trouwens ook
van Tubberingen /Tibberen

En heb je soms nog vragen, stel ze gerust.
Met vriendelijke groeten, Ria van Bessen

-

afbeelding van wolter

Hallo Egbert,
Ik begrijp dat je een druk programma had vanochtend in Zwolle en dan is inderdaad een vraag zoals ik die had te tijdrovend.
Dank voor het doorgeven van het adres van de archiefbeheerder, die ik zeker zal benaderen.
Je hoort t.z.t. van me.
Groet,
Wolter

afbeelding van Egbert Lantinga

Beste Wolter,
Ik ben hier vanochtend helaas niet aan toegekomen. Ik raad je aan contact op te nemen met de beheerder van het archief van de kerk te Steenwijk. Zijn naam is Leffert de Jonge en hij heeft het originele lidmatenboek thuis liggen. Dit voorjaar heb ik samen met hem in de kerk op heel plezierige wijze dit boek doorgenomen.
Archiefbeheerder:
dhr. L. de Jonge, Dieptol 31, 8332 BJ Steenwijk. tel. 0521-517777

Groet,
Egbert