Jan Mulder

DoorAnoniem (niet gecontroleerd)op20/03/2006 - 14:21

Wie kan mij vertellen waar Jan Jans Mulder geboren is en wanneer? Hij was getrouwd met Anna Traar of Annichje van(ter) Aar. Hun zoon was Jan Mulder geboren op 20 september 1796 te Vollenhove. Hij was getrouwd met Trijntje Bartelds Marks. Op 19 november 1860 is Jan Mulder overleden te Smilde.

Reacties

afbeelding van HANK MULDER

Hi Leni, just noticed this post from 2006, I am a descendant of Jan Jan's Mulder and was hoping you could share additional details discovered from your research....Thanks Hank

afbeelding van Marijn

Hallo Egbert,

Hartelijk dank. Ga het gelijk kijken.

Groetjes,

Leni

afbeelding van Egbert Lantinga

Zie voor de belastingregisters in het vroegere Overijssel:
http://www.historischcentrumoverijssel.nl/zoekwijzers/og/view/h06/bronnen_belasting.htm

Groet,
Egbert

afbeelding van Marijn

Hallo Egbert,

Hartelijk dank voor je informatie!
Het ziet er inderdaad goed uit. Zo te zien denk ik ook dat het hierbij ophoudt. Ik zou niet weten waar je verder nog meer informatie zou kunnen krijgen dan door in doopboeken te kijken.
Wat houdt eigelijk zo'n Vuurstedenregister in?

Groetjes,

Leni Mulder

afbeelding van Egbert Lantinga

Beste Leni Mulder,
Jan Hendrick Mulder wordt genoemd in het zoutgeld van Giethoorn in de jaren 1693 en 1701. Bij zijn huwelijk in 1693 met Geertjen Herms staat helaas geen woonplaats. In het Hoofdgeld van 1675 wordt wel ene Hendrick Mulder genoemd. Dit zou zijn vader kunnen zijn. Wanneer we hiernaast het Vuurstedenregister uit 1675 leggen met ongeveer dezelfde volgorde van ingezetenen dan komen we uit bij Hendrick Alberts. Deze is in 1660 getrouwd met Merrichien Roelofs en hertrouwde in 1669 met Jutien Peters. Het doopboek is in deze periode zeer onvolledig. Jan Hendricks Mulder liet in 1698 en 1699 een dochter Mergjen dopen. Deze zou vernoemd kunnen zijn naar zijn moeder. Het plaatje lijkt kloppend, maar 100% zekerheid hebben we natuurlijk niet. De rechterlijke archieven van Giethoorn uit deze tijd zijn niet bewaard gebleven, dus ik heb ook geen idee of het ooit mogelijk is dit te achterhalen.

Groet,
Egbert

afbeelding van Ieneke

Hallo Leni,

Ik zoek weleens voor iemand anders,zoals zovelen.
Maar hier onze homepage:
http://home.planet.nl/~koops593/

Groetjes,
Ineke Harms.

afbeelding van Marijn

Hallo Ineke,

Net nadat ik jou gemaild had over de windsite stuitte ik ook op arnoldlens! En daar staat inderdaad een heleboel meeer in. Ik ben nu bij Jan Jansen Mulder ged. 13 maart 1707 te Giethoorn. Hij is de zoon van Jan Hendriks Mulder die op 27 maart 1706 getrouwd is met Jantjen Geerts te Giethoorn. En daarvoor twee keer getrouwd is, dus ik weet een heleboel meer! Nu maar weer proberen uit te vinden wanneer deze Jan Hendriks Mulder geboren is en waar. Nogmaals hartelijk dank. Mag ik vragen met welke stamboom jij bezig bent?

Groetjes,

Leni Mulder

afbeelding van Ieneke

Hallo Leni,

Dit vond ik ook nog:
http://www.arnoldlens.nl/9593.htm
Misschien heb je hier wat aan.

Groetjes,
Ineke Harms.

afbeelding van Marijn

Hallo Ineke,

Bedankt voor je informatie! Ik ken de site van windgenealogie maar die gaat helaas ook niet verder dan Jan Jans Mulder. Vermeldt ook niet waar en wanneer hij is geboren. Ik vermoed dat hij ergens rond 1765-1775 is geboren.

Groetjes,

Leni Mulder

afbeelding van Ieneke

Hallo,

Op deze site vond ik meer informatie over de genoemde personen.
Ik hoop dat je er wat aan hebt:
http://home.hetnet.nl/~windgenealogie/RE/re_00053.htm#BM10215

Met vriendelijke groet,
Ineke Harms.