Huwelijksakte Jannes Ruhof en Johanna Dupon(t)

Doorschopmanop23/11/2014 - 21:46

Ik ben op zoek naar de huwelijksdatum en akte van Jannes Ruhof met Johanna Dupon{t}. Hun zoon Gerhardus is geboren op 01-01-1824 te Vriezenveen.

Bij de geboorteaangifte werd vermeldt dat Jannes aangaf zijn vader te zijn. Dus waren ze toen nog niet getrouwd.Toen het volgende kind werd geboren Johanna Catharina Rohof waren ze wel getrouwd. Dat kan ik uit de geboorteakte afleiden..Jannes Ruhof/Rohof was zoon van Hendricus Roohof en Gesina Egberink.Jannes is geboren op 13-05-1795 te Borne en overleden op 18-03-1870 te Vriezenveen. Johanna Dupon is dochter van Willem Dupon (Militair) en Anna Catharina Jansen Stevens.Biede overleden te Vriezenveen.

Naar de ouders van Johanna Dupon kan ik ook niet veel gegevens vinden.

Wie kan mij hiermee verder helpen of heeft tips waar ik kan zoeken.

Alvast hartelijke dank.

groeten Elly Schopman

 

 

 

Reacties

afbeelding van ria van bessen

Dat ligt er aan wat al openbaar is gemaakt, dat verschilt nogal per plaats. Ik kan daar eigenlijk geen zinnig woord over zeggen. Gewoon googlen op zoekterm memorie van successie + plaats en hopelijk komt daar dan de gewenste informatie te voorschijn.

Je zou kunnen beginnen bij de web-site van het HCO, bij veel gestelde vragen?

afbeelding van schopman

Dag Ria.

De memories van successie waar kan ik deze raadplegen en inzien.Kan dat ook online?

groeten Elly

afbeelding van ria van bessen

Dan zijn er nog onmondige kinderen geweest die dan ouderloos waren?

Er zijn dan voogden gesteld, erfscheiding geregeld ect. en die akte kun je dan beter opzoeken [te vinden in de memories van successie]

Je hebt dan het complete gezin bij elkaar én voogden als familie, als die tenminste voorhanden was, maar ook daarover word je middels deze akte wijzer.

 

afbeelding van schopman

Dag Ria ,

Dat is inderdaad het overlijden van de ouders te Vriezenveen.

groeten Elly

afbeelding van ria van bessen

Is dit dan het overlijden van de ouders ?

Willem Dupon, overleden de18 van louwmaand 1810, oud ongeveer 57 jaren, nalatende de vrouw en 6 kinderen, aangegeven door de vrouw van de overledene   Anna Catharina Jansen, wed. wijlen Willem Dupon, overleden den 12 van sprokkelmaand 1811, oud 56 jaren, nalatende 6 kinderen

 

afbeelding van schopman

Dag Helen.

Ja inderdaad dat is ook nog mogelijk. En of ze zijn getrouwd of niet. Daar zou ik zo graag achter zien te komen.

Heel fijn dat jullie allemaal zo mee denken en zoeken. Ontzettend fijn.

groeten Elly

 

afbeelding van helen

Elly,

De vraag is niet of het zijn kinderen zijn. Dat is wel duidelijk geworden!

De vraag is: Zijn Jannes en Johanna ooit getrouwd, of misschien helemaal niet?

 

Daar bedoel ik verder niks mee, hoor! Er kunnen genoeg redenen voor geweest zijn.

 

afbeelding van schopman

Dag Helen.

1 jan 1824 is Gerhardus ,hun tweede zoon .geboren. Op de geboorteakte staat dat Jannes Rohof gezegd heeft dat het zijn kind was.En dat hij het heeft erkend. Ze waren toen nog niet getrouwd.. En omdat de eerste zoon was overleden werd vaak de zelfde naam aan het volgende kind gegeven. De naam Rohof/Ruhof is de tak van mijn moeder.. Haar ouders heten Oude Geerdink-Ruhof. groeten Elly.

 

afbeelding van helen

In de overlijdens-akte van de 1e Gerhardus staat:

... in het huis staande in het Oosteinde nr. 138, door deszelfs ouders bewoond

In januari 1823 woonden ze dus al samen in een huis. 

afbeelding van ria van bessen

O, alles kan, ik zal nooit de zoektocht Zielman op dit forum vergeten die met zijn vrouw  Elisabeth 4 kinderen kreeg en achteraf bleek dat hij officieel gehuwd was met een andere vrouw.  De omgeving moet het geweten hebben want bij de dopen van de kinderen werd Elisabeth gewoon zijn vrouw genoemd, Gerrit zijn vader was er zelfs bij aanwezig. Pas bij het huwelijk van hun laatste kind was er een oplettende ambtenaar die naar de huwelijksakte van zijn ouders vroeg en die was er dus niet. Toen ging het balletje rollen.

Christina is de dochter van Willem Dupont volgens haar overlijdensakte

Christina Dupont Geboorteplaats Vriezenveen Geslacht Vrouw Leeftijd 74 Vader Willem Dupont Moeder Anna Catharina Jansen Partner Johannes Leushuis Gebeurtenis Overlijden Datum 07-06-1865 Gebeurtenisplaats Vriezenveen

Pagina's