Hendrik Westerop en Klasina van Kempen

Doorligthartop08/05/2009 - 15:05

Wie kan mij verder helpen?
Ik zoek het huwelijk van Hendrik Westerop en Hermina van Benthem. Hun oudste zoon Jan Westerop is NG gedoopt op 02-12-1798 te Zwolle.
Ook alle andere kinderen zijn geboren te Zwolle.

In de trouwboeken vanf 1793 ben ik hun huwelijk niet tegengekomen. Al hun zonen zijn schipper, mogelijk is Hendrik ook schipper en kwam hij van elders.

In genlias kom ik nog een Hendrik Westerop tegen die gehuwd is met Klasina van Kempen. Uit dit huwelijk kom ik twee zonen tegen Antonij geb.10-08-1787 en Engelbartus geb. 31-05-1789, ook beide schipper. Als beroep van hun vader staat ook schipper vermeld. Ook dit huwelijk kom ik niet tegen in de trouwboeken van Zwolle
Mogelijk is dat Hendrik twee keer getrouwd is geweest.

Mijn vraag is dus:
Gaat het in beide huwelijken om dezelfde Hendrik?
Waar en wanneer is hij getrouwd?
Waar is Hendrik geboren/waar komt hij vandaan?

Met vriendelijke groet,
Paula

Reacties

afbeelding van Nicolehoffmann

Dag Albert 

Wat aardig van u.

Tot zo ver ben ik ook gekomen.

Helaas is er van hendrik westerop geboren 1747 overleden in 1813 door een gevallen muurtje bij de kamperpoort verder niks bekend.

Hij schijnt 2 x getrouwd te zijn maar zijn ouders zijn helaas nergens te vinden.

Ik hoorde dat er van de familie westerop een familie wapen zou zijn maar dit vind ik nergens terug.

Misschien dat iemand hier iets over weet?

En ik was ook erg benieuwd of gerrit reijnier westerop ook familie is.

In ieder geval bedankt voor uw reactie 

afbeelding van Albert Veldhuis Hzn

Hallo  Nicole ,  heb je ergens vragen, of hulp nodig , dan ben ik altijd bereid te helpen.  Heb jouw tak Westerop terug tot circa 1730 in Etten.  Ben ook te bereiken  via de  website / helpdesk  van  Ver. Veluwse Geslachten.  www.veluwsegeslachten.nl

afbeelding van Albert Veldhuis Hzn

Beste  Westerop  onderzoekers -  wat mij betreft , kan ik dit onderwerp afsluiten.  Voldoende antwoorden zijn gegeven.

vr. groet - Albert Veldhuis

afbeelding van Nicolehoffmann

Dit is ook familie van mij

Op mijn profiel foto zie je de laatste Gerrit westerop (gait roepnaam)overleden in 1989 vlak na mijn geboorte achter hem zijn zoon Bernardus (bennie roepnaam)

Ik ben zelf ook bezig met het stamboom.

afbeelding van ria van bessen

In het begraafboek Buitengasthuis Zwolle wordt op 9 febr. 1789 een kind genaamd Janna Westerop voor de Kamperpoorte begraven.

In de erfuitingen van Zwolle zit in RA001-155 f124 dd 26-06-1798 een voogdijakte betr. Hendrik Westerop en wijlen zijn vrouw Clasina Van Kempen.

Kinderen zijn Antoni Westerop 11 jr. oud, Engelbertus 9 jr oud, en Janna 9 jr oud.

Voogden zijn Jan Hendrik van Kuik en Jaques van den Berg.

Er is f 61-2- meer aan schuld dan aan bezit.

 

afbeelding van Albert Veldhuis Hzn

Hallo  Paula ,   mijn  vermoedens heb ik helaas nog niet kunnen bewijzen.  Ben nu aan het zoeken in de  regio  Zeddam / Etten - Terborg - Silvolde - Gendringen  en ook  Zevenaar,  maar  helaas  zijn  Hendrik en Antonie  / hoewel ze volgens de Utrechtse  bronnen  afkomstig zijn  uit  Etten , nog niet te  traceren. Zodra  ik meer  weet  geef ik dat door.

Vriendelijke groet / Albert Veldhuis

afbeelding van ligthart

Hallo Albert Veldhuis Hzn,

Ik heb je bericht gelezen en ben heel benieuwd waar je bevindingen op gebaseerd zijn. Inderdaad de (voornamen) komen ook in Noord Holland voor. Alleen de missing link die moet bevestigen dat het om dezelfde of familieleden van onze Hendrik Westerop gaat heb ik nog niet gevonden. Wel heb ik meer dopen en trouwen gevonden in Wijk bij Duurstede en omgeving. 

Ook ik heb een paar jaar geleden zo veel mogelijk alle trouwboeken, dopen en overlijdens doorgespit in Etten en omliggende dorpen, maar tot op heden helaas nog niets kunnen vinden waar ik daadwerkelijk iets mee kon. Dus ik hoor graag van jou waar de missende schakel gevonden kan worden. 

Vriendelijke groet,

Paula Scholtz-Ligthart (kleindochter van Herm Westerop)

 

 

afbeelding van Albert Veldhuis Hzn

Hallo  Fien ,  ik denk dat jouw  Hendrik van  Westerop  in Noord-Holland    identiek  is  met  de  Hendrik / Henderik  die  in Wijk bij Duurstede  tr  met Maria Spaan  en daarna met  Neeltje  Uijtman.

Heb in Etten , Gelderland  de  dopen  nog niet gevonden , maar in die  regio  woonden  meer  personen  o.a.  Derk  en  Alef.

vr. groet -  Albert

 

afbeelding van Albert Veldhuis Hzn

Hallo  Piet, Paula, Jasper , enz.

Heb mij  deze week  ook verdiept in deze schippersfamilie  Westerop , die inderdaad heel veel schippers telt , maar daarnaast ook nog wel andere beroepen. Op dit forum van HCO Zwolle  en ook van Genealogie-Online is veel informatie te vinden.  Helaas heb ik ook gezien , dat soms niet de juiste familierelaties zijn aangegeven, hoewel dat allemaal goed te kontroleren is op  www.wiewaswie.nl   ;  wie  mijn  Westerop  gegevens  hebben will  , moet zich maar melden via mijn contact op  www.veluwsegeslachten.nl    hartelijke groet, Albert Veldhuis

afbeelding van JWesterop

Hallo iedereen.
Hier een echte Westerop. Ook op zoek naar z'n wortels.
Paula, ik zou ook graag een kopietje van dat papiertje uit A'dam hebben, als dat kan?
Het was mij bekend dat het huwelijk daar is gesloten.
Maar verder terug dan de laatste schrijver ben ik ook nog niet gekomen.Wel heeft een neefje ooit gesteld dat de voorouders ws. uit Camerik kwamen.
Ik volg dit draadje dan ook met belangstelling.

Aan Fien zou ik willen zeggen dat ze waarschijnlijk beter kan zoeken in N.Holland. Daar zit de kern van de VAN Westerop. Een heel andere tak waarvan ik de splitsing nog niet heb gevonden. Zie ook http://www.hogenda.nl/Docs/DocumentIndex.aspx?type=6&Index=A.

Vr.gr. Jasper Westerop.

Pagina's