Help! Michon/Zwolsche Courant

DoorAnoniem (niet gecontroleerd)op25/03/2005 - 12:06

Samen met een collega schrijf ik een boek over de gemeente Franekeradeel in de Tweede Wereldoorlog. Een van de personen die in dat verhaal een rol speelt is Franciscus Hendrikus Adrianus Michon. Ik heb in genealogische nieuwsgroepen op internet begrepen dat in juni 1999 zijn overlijdensadvertentie in de Zwolsche Courant heeft gestaan. Om verder te kunnen met ons werk is het van groot belang dat we beschikken over de gegevens die in die advertentie staan. Het gaat ons voornamelijk om geboorte- en sterfdatum en geboorte- en overlijdensplaats, maar een kopie van de complete advertentie zou helemaal fantastisch zijn. We zijn zelf niet in de gelegenheid om naar Zwolle te komen, in verband met andere werkzaamheden overdag. Bovendien lijkt het een klusje van niets te zijn, aangezien de maand en het jaar bekend zijn.

Vraag: wie heeft tijd en zin om die advertentie voor mij op te zoeken, te kopiëren en te mailen of per post op te sturen. Eventuele kosten krijg je natuurlijk vergoed en mijn dank (ook niet onbelangrijk) is erg groot!

Reacties

afbeelding van Wim Huijsmans

Beste Jacob,

Als je mij je adres bekend maakt, zal ik je de overlijdensadvertentie toesturen.

Met hartelijke groet,

Flora1

afbeelding van J. Otten

U kunt uw verzoek om een kopie van de overlijdensadvertentie F.H.A. Michon uit de Zwolse Courant ook richten aan het Historisch Centrum Overijssel (info@hcov.nl). HCO-medewerkers gaan dan voor u op zoek. In het HCO wordt de Zwolsche Courant bewaard vanaf 1791! Deze is in de studiezaal op microfilms te raadplegen. U betaalt dan voor de fotokopie (en de onderzoekskosten, zie hiervoor de Tarieven op de website van het Historisch Centrum Overijssel).

Met vriendelijke groet,
Jeanine Otten