Gegevens Hermanna Johanna Le Roux en Johannes Erdtsieck Zwolle

DoorAnoniem (niet gecontroleerd)op10/02/2011 - 16:47

Mijn grootvader's nicht Dina Elisabeth Wilhelmina Kaufman, geboren te Assen 18-12-1896, overleden 26-4-1963 te Zwolle, was gehuwd met Jean Herman Joseph Le Roux, geboren te Assen 17-4-1890, overleden te Zwolle 21-6-1964.

Dit echtpaar had een dochter, Hermanna Johanna Le Roux, geboren te Assen 9-3-1919, overleden te Zwolle 21-8-1980.

Volgens de stamboom van de familie Le Roux huwde Hermanna 27-2-1962 (plaats onbekend, jaartal niet helemaal goed leesbaar op de handgeschreven stamboom) met ene Johannes Erdtsieck, geboren te Dalfsen 24-6-1919.

Hier loopt het spoor echter dood, er is geen vermelding van eventuele nakomelingen. Ook kan ik niets vinden over meneer Erdtsieck. Ik ben benieuwd of er eventueel nog ergens informatie over dit echtpaar te vinden zou zijn. Probleem is natuurlijk dat je in de periode zit waarvan de gegevens nog niet openbaar zijn...

Reacties

afbeelding van martvandervelden

Goedenavond Marije,

Op de site online begraafplaatsen is vermeld dat de door u bedoelde Johannes Erdtsieck is geboren op 24-08-1919, en overleden op 09-09-1992 er is een foto van de grafsteen.

Ik zoek een J. Erdtsieck die rond mei-december 1945 heeft gewerkt op de NV Scheepswerf "Het Zwartewater" te Zwolle; geen verdere gegevens. Ook werkte op die werf in die periode een L. Erdtsieck, gezien het vermelde uurloon een geschoolde vakman. 

J. Erdtsieck kan Johannes zijn; en L. Lubbertus.

Indien er aanvullende gegevens zijn, graag. Ook indien u iets over bovengenoemde scheepswerf weet.

Met vriendelijke groet

Mart van der Velden

afbeelding van marije.essink

Bedenk me ineens dat het best wel kan zijn dat Hermanna Le Roux en Johannes Erdtsieck gewoon helemaal geen kinderen hadden. Als je kijkt naar de data, er van uit gaande dat het huwelijksjaar klopt, dan waren beide partners al 40+ ten tijde van het huwelijk, en is de kans dat ze nog een kind hebben gekregen niet zo groot. Maar je weet nooit...

afbeelding van marije.essink

Hallo Jacqueline,

ik heb je bericht gekregen, hartelijk dank!

groetjes,

Marije

afbeelding van Jacqueline

Hallo Marije,

Vanwege de privacy van de genoemde personen heb ik je een privé-mail gestuurd.

groeten van Jacqueline