familierealtie Bosch / van den Bos in Zwolle ?

DoorAndre Westendorpop11/03/2017 - 15:56

Op 4 juli 1778 wordt te Zwolle mijn rechtstreekse voorvader Hendrik Jan Westendorp geboren als zoon van Hermannus Westendorp en Geertruid Bosch. Een dag later wordt hij gedoopt. Bij zijn doop is als doopgetuige aanwezig Hendrikje Wolter de vrouw van Jan van den Bos.

Mijn gedachte is dat deze doopgetuige op enige wijze familie van Geertruid Bosch zou kunnen zijn. Maar wat ik ook gezocht heb ik kan niets vinden. Ik heb de ouders van Geertruid Bosch niet kunnen vinden en ook geen familierelatie tussen Jan van den Bos / Hendrikje Wolters met Geertruid Bosch.

Is er iemand op dit forum die meer over deze familie Bosch / van den Bos weet ?

Reacties

afbeelding van ria van bessen

Arendina is overleden te Dalfsen maar er is geen huwelijk in Dalfsen.

Ze is ook niet vermeld in 1811 Dalfsen.

afbeelding van Andre Westendorp

Wimpers,  dat wist ik niet. Maar eens een keer richting Den Haag dus.

afbeelding van Andre Westendorp

Dank ria.  Kan nu niet bij mijn gegevens. Komend weekendtas Ik het opzoeken. 

afbeelding van ria van bessen

Je kunt de memorie van sucessie na de overlijdensdatum Geertrui opzoeken in Zwolle?

Wanneer is die Arendina eigenlijk getrouwd? Ze is geboren in 1776 zag ik. Dus als dat huwelijk plaats vond voor 1811, dan zou ik graag die akte willen hebben. Want als zij in Dalfsen woont, is het ook mogelijk dat Geertrui [tijdelijk] bij haar woonde.

Ik heb dat onlangs nog voor iemand anders gevonden .. moeder was tijdelijk inwonend en daardoor kwamen we wel achter haar ouders /geboorteplaats.

 

afbeelding van wim meijberg

Andre, over Hermanus Westendorp hebben ze wel iets in het Nationaal Archief.

http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00239/3d76eb6a-001d-102e-86d7-00...

 

afbeelding van Andre Westendorp

In de eerste plaats hartelijk dank aan diegenen die me geholpen hebben. Het heeft nieuwe inzichten en gegevens opgeleverd.  Ik ben daar erbij blij mee. Zonder jullie hulp had ik dat waarschijnlijk  niet gevonden. 

Ik had niet verwacht dat er ook een zijspoor naar broer Willem van Hendrik Jan zou plaatsvinden. Daarom even snel de volgende info om verder zoeken te voorkomen.

Hendrik Jan had een zus arendina die in Dalfsen is getrouwd en gaan wonen. Een broer Willem en een broer johannes. Van zowel de zus als de beide broers heb ik alle primaire gegevens en nageslacht. Maar er is ook nog een broer hermannus. Deze hermannus sis in 1790 geboren. Zijn vader was toen net overleden. Van deze broer hermannus weet ik nauwelijks iets. Iemand heeft me ooit eens verteld dat hij mogelijk met de grand armen naar Rusland is vertrokken en gereserveerd is.  Maar gezien zijn leeftijd dan vraag  ik me af of dat wel klopt. In Zwolle heb ik over hem niets kunnen vinden.

afbeelding van ria van bessen

bericht 2

Hendrikje Wolters is ook getuige bij de doop op 01-04-1774 van Cornelis z.v. Hendrik van den Bosch en Gergjen van den Camp

En Gergjen van den Kamp is getuige bij één van haar kinderen; ook een Cornelis op 21/18-05-1775

Gerrigjen van den Camp wordt weer de vrouw van JAN van den Bos genoemd voor de Camperpoort bij de doop in 1775 van Willem Brouwer en zijn vrouw.

**

Ik wil het niet ingewikkeld maken, maar als je die Willem wilt traceren als de juiste persoon dan lijkt me dat je er niet onderuit komt om van den Bos allemaal uit te zoeken.

Aangezien je niets kon vinden over Hendrikje Wolters, ga ik er vanuit dat je dat ook niet hebt gedaan?

afbeelding van ria van bessen

In het register civique van Zwolle 1811 wordt alleen Willem Westendorp genoemd. Verder geen Westendorp, dan alleen een Jacob in Kampen.

Er zijn dan geen andere broers van Hendrik Jan Westendorp in Zwolle blijven wonen ..

afbeelding van helen

O, ja. Ik keek even verkeerd. (Leeftijd tweede aangever.)

afbeelding van Andre Westendorp

De aangever Willem westendorp is een zoon van hermannus westendorp  en Geertruid bos het. 

Pagina's