Fam. Oosterwijk Zwolle en Zwollerkerspel

Doorcoroosterwijkop08/02/2018 - 15:07

Reacties

afbeelding van Abel Slofstra

Beste Cor,

Johanna Hermina geboren op 15-07-1884 is overleden op 17 november 1940 in Duisburg

ze was gehuwd met Franz Theisen.

Ze is begraven op Friedhof a/d Bügelstrasse te Duisburg-Meiderich

Haar vader ( Hermanus Oosterwijk) was ook woonachtig in Duisburg, maar uit de akte kan ik niet halen of hij al reeds overleden was of gewoon vertrokken. Haar moeder woonde op tijdstip van overlijden nog wel  Duisburg.

Ik ga er vanuit dat haar zus Catharina Anthonia en broer Albertus ook met de ouders uit Zwolle zijn vertrokken naar Duitsland (Duisburg)

 

 

afbeelding van ria van bessen

Ja, ik vroeg me al af wat je nog niet had haha.. vandaar mijn verwijzing.

Namelijk alles wat openbaar is gegeven zit in de GI of te vinden op wiewaswie. De vraag is nu wel of die overlijdens al bij het HCO vrij zijn gegeven.

Officieel dus pas 50 jr. na de overlijdensdatum. 

 

afbeelding van coroosterwijk

Beste Ria, Ik heb de meeste Oosterwijken gevonden maar van sommigen is er geen overlijdens datum te vinden. Daarom zit ik die kleine dingen uit te zoeken, want de tijd schiet op bijna 85. van 23/02/1933 Irisstraat 13 in Assendorp. Daar woonde tot 1935/38 de hele Familie Oosterwijk op een kluitje.

Tot op heden heb ik aan Famlieleden en aanverwanten bijna 1000 personen gevonden.

Maar om nog naar Zwolle te komen moet ik toch een beetje oppassen na Hartproblemen en 2 nieuwe Heupen.

groeten van Cor Oosterwijk. Destijds dat ik nog naar Zwolle ging vergeet ik niet mijn contact met Reintjes. Mijn Overgrootmoeder

was er een van Rienties. Die naam staat in het archief. Precies zoals ze destijds de vraag hoe haar naam was heeft beantwoord.

 

 

 

afbeelding van coroosterwijk

Beste Eppe,

de Familie Oosterwijk is geconcentreerd in Zwolle en Zwollerkerspel. Mijn voorouder is in de jaren 1785/1796 uit Duitsland naar Nederland gekomen. Waarschijnlijk als "Hankemaaier" alhoewel hij als vak opgeeft hovenier te zijn. Hij werkte indertijd in Dalfsen 

Op de Horte. Daar heeft hij zijn vrouw leren kennen. Zij was ook van Duitse oorsprong , Aem Hürszt was de doopnaam maar ze geeft bij haar Huwelijk de naam Brummelhuijs op. Ze is opgegroeid in Rietmolen bij Haaksbergen.

Maar om kort te gaan, ben ik op zoek naar de overlijdensdata van Catharina Antonia Oosterwijk geboren 18/02/1883 te Zwolle

en naar Johanna Hermina geboren 15/07/1884 te Zwolle. Beide meisjes op de Assendorpersteeg.

Oosterwijk geboren 15/07/1884 te Zwolle Beiden op de Assendorpersteeg. 

afbeelding van coroosterwijk

Beste Blauwe Parel,

Mijn naam is Cor Oosterwijk'ben in de afgelopen jaren veel in Zwolle geweest om de gegevens in te zien va mijn Familie.

Op mijn 3e levensjaar ben ik in 1936 met mijn ouders en Zus en broer naar Haarlem vertrokken. Mijn vader was een Spoorhaas.

Trouwens de hele Familie ( de mannelijke) werkten allemaal bij de Spoorwegen. Behalve de jongste zoon die werkte als metselaar

in de bouw. Ik  dheb in de vergangen tijd alle namen opgezocht, maar er zijn er een aantal die waarschijnlijk de laatste halte gemist hebben want daar kan ik de overlijdens datum niet  van vinden. 

afbeelding van blauwe_parel

Dag Eppe,

Waarom denk je in Zwolle iets te kunnen vinden? Welke van hun kinderen heb je op het oog om eventueel in Zwolle te vinden?

Het is in ieder geval niet wieldraaier Pouwel geweest want die overleed 19-04-1815 te Meppel, 51 jaar.

Margaret

afbeelding van ria van bessen

Via de Generale Index van het HCO kun je naar Oosterwijk in Zwolle zoeken. Zie hun website.

afbeelding van eppe

gokje: in Meppel zit in de 18e eeuw een Reindert Hendriks Oosterwijk x Vrouwtje Hendriks. in 1770 laten ze een dochter Hendrikje dopen en verder hebben ze o.a. een zoon Pouwel en een andere dochter Grietje. Misschien is eentje uit deze familie richting Zwolle vertrokken?

Wellicht komt deze (achter-)naam/familie oorspronkelijk uit De Wijk; dat bestond eerder uit Westerwijk en Oosterwijk.

Maar de naam kan natuurlijk ook elders ontstaan zijn