Enbert Gosens van Brink Raalte

DoorGerie van Brinkop08/08/2017 - 14:31

Wie kan mij helpen. Engbert Gosens van Brink is op 15 maart 1767 getrouwd met Berendina Gerrits. Ze zijn in Wijhe getrouwd en ook op 15 maart 1767 naar Raalte vertrokken. Ze hebben 4 kinderen. Janna geboren in Raalte op 10-9-1769, Gerrit 21-11-1773, Lammert 26-12-1776 en Leentje 6-12-1778. Als ouders bij de doop staat de naam ouders Engbert Goossens en Berendina Gerrits. Van deze kinderen in niets te vinden, heb de boeken van Raalte doorgelopen. Is hun naam Goossens gebleven of toch van Brink genoemd. Ik weet dat de naam van Brink nog in Raalte bestaat.

 

Reacties

afbeelding van Gerie van Brink

Dat is inderdaad een goede tip, weer een leer voor de volgende tip

afbeelding van g.goorman

Dank, dank, excuus aanvaard.

Misschien is het handiger in het vervolg, als gegevens niet met elkaar lijken overeen te stemmen,  te vragen hoe iemand tot zijn opvatting komt, en dan had ik per omgaande gemaild, dat ik de gegevens had uit huwelijksacten Raalte 1834/23, 1830/20, 1832/2 en 1852/27, vier huwelijken van de beide dochters.

afbeelding van Gerie van Brink

G. Goorman jouw info blijkt te kloppen, mijn excuus. De verwarring zit rond de namen, ik ga er verder mee stoeien. 

afbeelding van Gerie van Brink

Ria dank je wel. Dan is zijn naam Walknegt geworden, pffff. 

afbeelding van ria van bessen

bericht 2

De voogdijakte in Raalte dd 31 mei 1782 - Berendiena Gerritsen weduwe van Engbert Walknegt en geass. met Teunis Peters Oosterveld. Ze gaat hertrouwen. Ze heeft 3 onmondige kinderen Janna, Gerrit en Leentje. Voogden worden Hermen Walman en Hermen Rense Kolk. Ieder kind krijgt 3 gls en de schoen- en broekgespen van de vader.

Het lijkt erop dat Egbert op het erve van zijn schoonouders boerde.

afbeelding van ria van bessen

Het overlijden klopt wel hoor, Gerie - alleen de naam van zijn vader is niet correct.

Maar wel de naam van zijn moeder én van zijn vrouw.

Gerrit Olderozen Beroep daghuurder

Geboorteplaats Raalte Geslacht Man Leeftijd 65 Vader Gerrit Jan Olderozen Moeder Berendina Waalknegjes Partner Jennigjen Reuvers Overlijden Datum 28-09-1844 Tongeren (Wijhe)
afbeelding van g.goorman

 

Is dat niet dezelfde persoon? Ik had Egbert Gerrits als echtgenoot van Berendina Gerrits Wallink en dan:

Colmschate:

otr. 25-05-1782 Teunis Pieterz j.m. van Oosterveld onder Bathmen thans aan Stormink in Colmsch. en  Berendina Garritz wed. van Egbert Brink onder Raalte  att na Raalte 7 Junij 1782

Teun is: Dp. Bathmen 16.11.1738

afbeelding van Gerie van Brink

G Goorman, wat jij doorgaf inmiddels gevonden maar is niet de juiste persoon, zijn ouders hebben hele andere namen dan mijn Gerrit, hij is geboren aan t Wallink onder den Vellenaer

afbeelding van Gerie van Brink

G. Goorman, ik ga met jouw gegevens aan de slag, nogmaals bedankt

afbeelding van Gerie van Brink

Bedankt voor je info G. Goorman, Ria ja dat klopt het is de zoon van Gosen Brink en Janna Braamkolk. Ik weet niet wanneer Engbert is overleden. 

Pagina's