Egbert Klaas Kragt

Dooreppeop18/10/2017 - 07:45

Egbert Klaas Kragt, weduwnaar uit Nieuwleusen, hertrouwt in 1715 met Marrigje Hendriks. Er waren een stuk of 6 kinderen uit het eerste huwelijk met Jennigje Jans. Weet iemand of er toen een voogdijakte is opgesteld? en of die bewaard is gebleven?

Bij voorbaat dank.

Reacties

afbeelding van ria van bessen

In het overzicht van 24 febr. 2008 wat ik van Albert de Leeuw heb gekregen, staat het 2e huwelijk van Egbert vermeld, ondertrouw te Kampen, huwelijk te NL. In het voornoemd overzicht staat ook dat moeder Hilletje Peters hertrouwd is met Simon Jans  en zijn er inmiddels 8 nakomelingen genoteerd in plaats van 6 uit het huwelijk van Hilletje met Claas Kragt. Maar verder niets over Egbert dan alleen de 6 kinderen die ook in de publicatie van 2003 zijn genoemd.

 

afbeelding van Egbert_

In 2003 heeft Albert de Leeuw de Genealogie van Claas Egbert [Kragt] gepubliceerd in Hasselt Historiael. Waarin hij overigens aangeeft dat die niet compleet is. Wel komt Egbert Claasz Kragt, ged. Nieuwleusen 01.01.1664 erin voor, met overigens alleen het eerste huwelijk en zes kinderen, gedoopt te Nieuwleusen, voor zover bekend.

Ook maakt Albert een opmerking over de archieven van het gericht te Dalfsen, waar vroeger Nieuwleusen onder viel. Daar heb ik geen gegevens van, maar anderen op het forum misschien wel.