antwoord voor Egbert Lantinga

Doorlidy koopmansop22/01/2006 - 21:18

Hallo Egbert,
Het was een mooi weekend om weer in de geschiedenis te duiken. Ik had een berichtje van jou, n.a.v. Kornelis Alberts getrouwd met Zwaantjen Hendriks Woud , dochter van Hendrik Jans Woud. Het gaat over vermelding in de authorisatieboeken tussen 1726 en 1736.
De curatoren over de wezen van Jacob Harms en Jacobjen Jans waren Hendrik Jans en Albert Klasen. Ik heb de dopen van de wezen opgezocht, maar als ik het goed heb, moeten deze geboren zijn na 1741. Hendrik Jans is overleden in december 1741. Zit ik daar fout dat hij dan geen curator geweest kan zijn??? Of heb ik de verkeerde Jacob Harms en Jacobjen Jans gevonden??

Hartelijke groeten, Lidy

Reacties

afbeelding van lidy koopmans

Hallo Egbert,
Hoewel het nog steeds duizelt, zal ik dit weer onderzoeken. Kan wel enige tijd kosten, maar als ik wat gevonden heb hoor je het van mij.
Ik heb dit weekend ook de Ruardi's nog opgezocht, maar daar kan ik tot nu toe geen link vinden. Misschien helpt ook daar de Albert Klasen bij!
Met veel dank en
Hartelijke groet Lidy

afbeelding van Egbert Lantinga

Beste Lidy,
Bovenstaande gegevens kloppen. Ik heb ze vermeld om aan te geven dat er voor 1740 een relatie bestond tussen Albert Clasen en Hendrik Jans Woud. Dit is één van de redenen waarom ik vermoed dat Cornelis Alberts een zoon is van Albert Clasen. Volgens de Speciekohieren is weduwe Albert Clasen overleden te Scherpenzeel nr. 3 in 1767; zij werd toen als hoofdbewoner opgevolgd door haar zoon Harmen Alberts. Op nummer 4 woonde tot zijn overlijden in 1780 Jan Alberts, mogelijk een broer van Harmen en Cornelis. Cornelis Alberts woonde zelf in 1749 op nr. 10 en vanaf 1750 tot zijn overlijden in 1795 op nr. 9. In 1750 kwam op nr. 10 Cornelis Clasen te wonen die kort daarna verhuisde naar Spanga (zijn oom?.
Over Hendrik Jans Woud is meer informatie te vinden op: http://www.stellingwerven.dds.nl/makersite/genealogie.htm

Groet,
Egbert