Albert Kok jm van Zwolle

DoorAlbert Aaldersonop13/11/2005 - 20:36

Albert Kok jm. van Zwolle en Evertje Dirks jd. van Zuijdveen trouwden op 17 oktober 1802 in Steenwijk.
Van dit echtpaar heb ik de volgende kinderen getraceerd Femmigje (1810), Hendrik Jan (1816), Dirk (1819), Hermannus (1826) en Geesje (1828).
Voor de duidelijkheid Dirk en Femmigje zijn de namen van de ouders van Evertje.

Gevraagd informatie omtrent de ouders van Albert Kok uit Zwolle.

Reacties

afbeelding van Albert Aalderson

Dag Flora1,

Ik heb reeds contact gehad met Harry Kok de maker van het parenteel Frederick Hendricksen Cock, de sterfdatum van de hierin vermelde Albert Kok is foutief, hij had al enig vermoeden vanwege de vermelde ouderdom in de overlijdensakte. Hij kon geen andere Albert Kok vinden en heeft het daarom maar zo gelaten. We kunnen nu wel aannemen dat mijn Albert Kok de juiste is en dus in het parenteel thuishoort.
Mede dankzij jouw inspanning heb ik weer vele generaties aan mijn genealogie kunnen toevoegen, met veel lijnen in het Zwolse wat voor mij weer een heel andere en dus onbekende omgeving is.
Nogmaals mijn hartelijke dank Flora1,

Groet Albert

afbeelding van Wim Huijsmans

Beste Albert,

Op 6 december 1823 is te Zwolle Albert Kok overleden, oud 66 jaar, van beroep karreman, man van Gerridina Derks. Hij woonde voor de Dieserpoort 105. Ouders van hem worden in de overlijdensakte niet genoemd.
Deze Albert ging op 11 oktober 1783 te Zwolle als Albert Hendriks Kok, j.m., karreman, wonende voor de Dieserpoort, in ondertrouw met Grietje Dirks, j.d., boerenmeid, wonende in Diese. Beiden waren gereformeerd. Het huwelijk werd op 27 oktober 1783 gesloten (bron: trouwb.735/44-45).
Met vriendelijke groet,

Flora1

afbeelding van Albert Aalderson

Beste Flora1,

Je gegevens passen perfect in het parenteel van Frederick Hendricksen Kock (www.denham-vroomshoop.nl/KOK htm.)Alleen hierin wordt Albert Kok met een andere sterfdatum vermeld en wel 6 december 1823 (overleden in het staande aan de Dieserpoort 105) De datum van de akte is dan 8 december 1823. Ouders van Albert en zijn geboorte- en doopdatum zijn zoals door jou vermeld. Zal de maker van dit parenteel het bij het verkeerde eind hebben voor wat betreft de sterfdatum van de vermelde Albert Kok ?
Ik ben geneigd jouw versie voor waar aan te nemen daar bij jouw gegevens de attestatie naar Steenwijk staat vermeld.
Ik ben dan wel benieuwd wie de ouders van de Albert gestorven in Zwolle in 1823 zijn.

Hartelijke groet Albert

afbeelding van Albert Aalderson

Beste Flora1,

Hartelijk dank voor je uitgebreide antwoord, ik ben er erg blij mee.

Groet Albert

afbeelding van Wim Huijsmans

Beste Albert,

Albert Kok, geboren te Zwolle, man van Evertje Dirks van Boven, is op 68-jarige leeftijd op 5 februari 1843 te Steenwijkerwold (Eesveen) overleden. De namen van zijn ouders worden in de overlijdensakte niet genoemd.
Albert Kok is op 25 oktober 1774 te Zwolle geboren en aldaar hervormd gedoopt op 30 oktober 1774 als zoon van Hendrik Kok en Wisse Berghuis (doopb.707/52-53). Zijn ouders wonen op dat moment buiten (=voor) de Kamperpoort.
Albert Kok doet op 11 april 1797 belijdenis (Ned.Herv.Lidmatenb.5/191). Daarbij staat in de marge genoteerd dat hij op 1 maart 1802 met attestatie naar Steenwijk gegaan is.
De ouders van Albert Kok zijn op 2 januari 1769 te Zwolle getrouwd. De inschrijving luidt: Hendrik Kok, j.m. (=jonge man), wonende buiten de Dieserpoort, gaat in ondertrouw met Louisa Berghuis, j.d. (=jonge dochter), wonende buiten de Kamperpoort. Datum van ondertrouw 10 december 1768. Zijn getuige is Albert Kok. Haar getuige is haar moeder (niet met name genoemd). Bij dit huwelijk wordt een zoon Hendrik, geboren op 12 november 1768 te Haarlem en aldaar op 13 november hervormd gedoopt, gewettigd (trouwb. 733/173).
Op 9 september 1770 wordt een tweede zoon van dit echtpaar gedoopt met de naam Berent. De naam van de moeder is dan Wiesjen Berghuijs (doopb. 706/281).
Hendrik Kok, daghuurder, is op 16 april 1815 op 78-jarige leeftijd te Zwolle overleden. Hij woonde toen in de wijk Kamperpoort nr. 237. Zijn weduwe Louisa Berghuis is op 20 oktober 1825 op 84-jarige leeftijd eveneens te Zwolle overleden. Zij woonde toen in de wijk Voor de Kamperpoort nr. 58.
Met vriendelijke en winterse groet,

Flora1

afbeelding van Albert Aalderson

Dag Ria,

Mocht je nog een keer in de gelegenheid zijn dan heb ik nog een overlijdensdatum van een Albert Kok, overleden in Steenwijk 1843 aktenr.9
Bij voorbaat dank.

Hartelijke groet Albert

afbeelding van Albert Aalderson

Dag Ria,

Bedankt voor de moeite, ik zal proberen nog het een of ander boven water te krijgen.

Hartelijke groet Albert

afbeelding van ria van bessen

Hallo Albert,

Mijn zoektocht heeft niets opgeleverd. Er is geen ondertrouw/huwelijksakte van Albert Kok in Zwolle.

Een Albert Kok overleden 1857 akteno. 10 was een kindje van 3 jr. z.v. Hans Kok en .?eintje Geerts
en een Albert Kok overleden te Steenwijkerwold in 1877 no. 82 was een kind van 11 mnd.

Er zijn teveel Koks om lukraak wat te proberen, dus als je de overlijdensdatum te pakken kunt krijgen, dan wil ik nog weleens voor je in Zwolle kijken.
Groeten Ria van Bessen

afbeelding van ria van bessen

Hallo Albert,
Ík ga binnenkort naar Zwolle, als het me niet al teveel tijd kost, wil ik wel even kijken wie de ouders zijn. [Het punt is dat er nogal wat Koks zijn in Zwolle]
Met vriendelijke groeten, Ria van Bessen