Albert Jans Brouwer1

DoorAnoniem (niet gecontroleerd)op15/03/2006 - 19:58

Vandaag ben ik in het HCO geweest om de doopboeken van IJsselmuiden te bekijken. Deze gaan echter maar terug tot 1737. Ik probeer ouders te vinden van Albert Jans Brouwer, geboren begin 1700 in Osterholt. Dit is via de doopboeken dus niet te achterhalen. Is er iemand die nog andere manieren weet om verder terug te komen in deze tak?

Reacties

afbeelding van Andre Westendorp

Hallo mede-onderzoekers in IJsselmuiden,

Voor zover ik heb kunnen nagaan is Albert Jans Brouwer ook niet terug te vinden in IJsselmuiden. Vanwege het feit dat hij uit Oosterholt afkomstig is, kan m.i. ook betekenen dat hij in Mastenbroek voor kan komen. Echter ook daar heb ik niets gevonden. Wat dan nog meer voor de hand ligt is Wilsum. De doopboeken van Wilsum gaan ook daar niet ver terug. Ook verwacht ik dat het RA Wilsum niet veel zal opleveren, maar dat is nog te proberen. Het meest voor de hand liggend is dan het schoutambt Wilsum en niet het stadgericht.
Andre Westendorp
http://home.hetnet.nl/~atwesten

afbeelding van wjanbr

Ria,

Het klopt dat ik eerder een vraag gesteld heb van deze strekking. Ik loop nu daadwerkelijk vast in de doopboeken van IJsselmuiden bij het HCO. Deze tip had ik de vorige keer gekregen. Vandaar nu een nieuwe poging. Mogelijk komt hij onder het patroniem Jans of Janssen voor.

Met Hilligjen of Hillechien Lubberts loop ik ook tegen hetzelfde probleem aan.

Wordt een voogdij aangetekend bij de overledene of bij de overblijvende echtgenoot?

Ik zal eens verder kijken dan alleen Oosterholt. Zoals je al zei: hij kwam daar vandaan ten tijde van zijn huwelijk met Hilligje.

Groeten

Willem Jan

afbeelding van JanB

Ik zit in dezelfde periode ook vast,ben op zoek naar de ouders van Jan Hendriks Bos,wonende te Oosterholt,geb.rond 1739 te IJsselmuiden.
Ook aangeduid als Jan Hendriks Pint en bij huwelijk als Jan Hendriksen Bosch.

Groeten Jan Bos.

afbeelding van ria van bessen

Hallo Willem Jan, volgens mij heb je deze vraag al eens eerder gesteld.

Er is van Albert Jans Brouwer helaas geen spoor te vinden in de voogdijstellingen van IJsselmuiden. En dat zou wel moeten omdat hij een aantal onmondige kinderen nalaat. Hij zou [ volgens zijn trouwakte ] van Oosterholt komen, maar hij zit niet in de volkstelling 1748 van Ijsselmuiden onder het buurtschap Oosterholt.
* Er zit sowieso geen Brouwer in deze volkstelling.

Zijn kinderen werden gedoopt op 't Kampereiland, dus niet in IJsselmuiden. Ik weet niet of daarvan ook een oudrechterlijk archief bestaat, maar dat kun je wel aan het HCO vragen.
Want misschien zit hier de voogdijstelling in - met de kans dat je daar nog familie als voogd tegenkomt, wat je misschien verder brengt.

In het doop - en trouwboek van Kampereiland zitten wel Brouwers, maar er is geen link te leggen -
Maar misschien zit hij wel in de Volkstelling van 1748 en wordt je daar wat wijzer van, je weet maar nooit.

Wat ik nog wel tegen kwam was een trouwakte [Kampereiland] van ene Grietien Jans Brouwer jd van 't Oldebroek. [heeft als buurtschap Oosterwolde]- zij huwt 1-4-1687 met Willebert Willemsen.

Oldebroek e.o. is digitaal te bekijken via www.archiefnet.nl

Ben je al wel verder gekomen met Hilligjen Lubberts?
Groeten Ria van Bessen