albert jan koopmans

Doorria van bessenop28/02/2006 - 20:44

Hallo Lidy, ik heb leuk nieuws over Albert Jan Koopmans - zie jouw email.
Met vriendelijke groeten, Ria van Bessen

Reacties

afbeelding van krukkert

Hallo Ria,
Je hebt me een mail gestuurd over Roelof Erasmus en Engele Gerrits gerrit Erasmus(alias Krukke)
Gaat Later inderdaad over in krukkert enze hebben meerdere kinderen in één van de huwlijks akten n.l. Jannes Krukke en Harmiene Lubbers staat als vader Ploseling een andere naam n.l.
Rudolf Assuerus Krukke. Hoe kom ik er achter of dit een andere man is of niet?
groeten Jos

afbeelding van ambruins

Ria, Je hebt een email bij zonnet nu versatel. misschien kom je nog via de website van versatel en webmail bij je eigen email als je geluk hebt. Mijn account bij zonnet was niet meer toegankelijk en mijn mail foetsie.
VrGr
Assie

afbeelding van lidy koopmans

Hallo Ria,
Ik ben even benieuwd of je e-mail al weer werkt en of je mijn reacties op AJK gelezen hebt!

afbeelding van lidy koopmans

HalloRia ik zal proberen mijn e-mails aan jou even hier te copiëren.
1.
Dit is zeker een verrassing. Als zij in Sleen onderstand heeft genoten en hij in het ambt Hardenberg moeten we misschien wel in Drente zoeken. Sietse (mijn man) zegt net:”die hebben al misbruik gemaakt van de sociale voorzieningen!!”

Het moet wel een rare snuiter geweest zijn. De eerste vrouw heeft ie kwaadwillig verlaten en nu deze ook weer. Wie weet hoeveel nog meer?

Ria heel erg bedankt voor deze verrassing. Ik ga zo gelijk even op Drenlias kijken of ik bij overlijdens iets kan vinden.
Ik ben er even ingedoken bij Tresoar en Genlias. Ik vond:

Genlias, Maria de Kuiper overlijdensdatum 15-09-1857 Leeftijd 3, overlijdensplaats Mijdrecht dochter van Wilhelmina de Kuiper en NN

Vervolgens heb ik een dochter Elisabeth Koopmans geboren 12 maart 1856 Gemeente Barradeel (Friesland) Akte B 29 dochter van Albert Jans Koopmans en Wilhelmina de Kuiper.

Dan kom ik weer een overlijdensakte tegen van Elisabeth de Kuiper overlijdensdatum 11-08-1856, 4 maanden. Dochter van Wilhelmina de Kuiper en NN. Het kind is overleden in Bolsward en aangegeven in Vinkeveen / Waverveen.

Het frappante is dat de moeder van Albert Jans ook Elisabeth heette!

Hoe nu verder??????? Het wordt steeds interessanter.

Sietse zegt net, o jé het is wel de voorouder van onze jongens, ha, ha.

De volgende:
N.a.v. jouw verrassing kwamen weer allerlei formulieren hier op tafel.

Tot onze grote verbazing zijn Sietse en ik verre familie, van incest kun je niet meer spreken maar toch.

Sietse’s over-overgrootmoeder (Annigje Kuik) was een zuster van mijn over-overgrootmoeder (Trijntje Kuik). Zij waren dochters van Harmen Kuik en Jacobje Hilberts Velt(d)kamp (jacobje geboren ca. 1792. Zij trouwden ca. 1813 (Oldemarkt). Harmen Kuik was tapper/winkelier.

Hoe komen wij te weten wie hun voorouders waren. Het is te uniek om dit te laten lopen. Ons beider wortels moeten toch grondig uitgezocht worden.

Mijn grootvader (Sietze Brugge) en mijn overgrootmoeder (Jacobje Stuitje) zijn geboren op de plek in Ossenzijl waar nu nog café Stuitje is. De vader van Jacobje, Pieter Stuitje, heeft dat overgenomen van zijn schoonvader de bovengenoemde Harmen Kuik (ook een voorouder van mijn man dus).

Je ziet het is ingewikkeld maar te uniek om zomaar aan voorbij te gaan.

Ik weet ook niet hoe ik moet zoeken naar tappers en winkeliers begin 19e eeuw. Helaas heeft het HCO nog geen gegevens vóór 1811.

Groetjes Lidy

afbeelding van ria van bessen

Lidy, ik begrijp dat me hebt proberen te bereiken? Al sinds 1 week ontvang ik geen berichten meer via mijn emailadres - geen idee wat er aan de hand is -.
De bron zit gewoon onder Hardenberg in de volkstelling - ik zou maar op haar naam zoeken, want op de een of andere manier ging het niet via zijn naam - succes!
Ria van Bessen

afbeelding van lidy koopmans

Hallo Ria,
Zie mijn reacties, we zijn in een hoera stemming!
Met vriendelijke groeten Lidy