Sallandse jongens in dienst van Napoleon

DoorMarc Alferinkop26/08/2015 - 15:24
In "Mijn stad mijn dorp" van april 2015 stond het artikel "Sallandse jongens in dienst van Napoleon". http://onlinemagazine.mijnstadmijndorp.nl/hco/index.php/magazine/index/564#7 Evelyn Ligtenberg, de auteur van dit artikel, schrijft dat er in juni 2015 een boek over dit onderwerp gaat verschijnen: "Wij vertrouwen op onze keizer". Heeft iemand enig idee of dit boek ook daadwerkelijk uitgekomen is? Via internet kan ik er helemaal niets over vinden. Ik heb deze vraag ook aan de redactie van "Mijn stad mijn dorp" gesteld, maar die reageren niet.   Marc

Reacties

afbeelding van 'n Boaken

Het boek wordt gepresenteerd op 29 oktober a.s., zie https://boaken-uutgeverieje-n.mijnstadmijndorp.nl/nieuws/presentatie-boek-wij-vertrouwen-op-onze-keizer .

Evelyn Ligtenberg heeft systematisch onderzoek gedaan naar alle Sallandse jongens uit het kanton Raalte (bestaande uit de voormalige gemeenten Hellendoorn, Heino, Holten, Raalte en Wijhe) die in dienst moesten in de periode 1811-1815. In dit boek zijn dan ook talloze nieuwe gegevens verzameld. Daarmee is het een echte aanrader voor iedereen met voorouders in dit gebied.

afbeelding van Marc Alferink

Dank voor het meedenken. Ik heb de uitgeverij inmiddels weten te achterhalen (Boaken in Hellendoorn) en zij mailden me dat ze gaan proberen om het boek in de tweede helft van oktober uit te brengen.

Marc

afbeelding van Jan Wigger

Het boek zal in het najaar 2015 uitkomen, is mij door mw. Ligtenberg meegedeeld. 

afbeelding van ria van bessen

Misschien is het een idee om Evelyn Ligtenberg zelf te benaderen of het hoe of wat betr. dit boek? Ze woont in Hellendoorn, las ik.