Generale Index Zwolle

DoorFrancis van den Bergop09/09/2014 - 11:46

Voor de genealogen die onderzoek doen in Zwolle en omgeving is de Generale Index een onmisbare bron van informatie. Wij zijn daarom bezig om deze index, die oorspronkelijk als kaartsysteem is opgebouwd, online toegankelijk te maken. Er is inmiddels een experimentele versie beschikbaar, maar deze is nog niet erg gebruiksvriendelijk en roept voor de onervaren gebruiker veel vragen op. Daarom stellen wij de index nog niet via alle kanalen beschikbaar. Voor de forumgebruikers die al ervaring hebben met de Generale Index maken wij echter graag een uitzondering. U kunt de nieuwe versie van de index doorzoeken via de volgende link: http://www.historischcentrumoverijssel.nl/zoeken-in-de-collecties/archieven?mivast=141&mizig=235&miadt=141 .

Het zoekvenster boven de index kan opengeklapt worden door op de pijltjes rechts naast het venster te klikken. U kunt dan een zoekterm invoeren waarmee u alle velden doorzoekt, of specifiek zoeken op achternaam of voornaam.

Momenteel wordt er gewerkt aan verbetering van de OCR-leesfouten en aan een verdere structurering van de kaartjes, zodat deze weer gekoppeld kunnen worden aan de bron waar ze bij horen. Daarnaast wordt er nog een zoekhulp ingericht. Als deze werkzaamheden afgerond zijn, zal de Generale Index via alle kanalen beschikbaar gesteld worden. Wanneer dit zal zijn, is op dit moment helaas nog niet te zeggen. Houd daarom de berichtgeving op onze website in de gaten.

Reacties

afbeelding van Annelies Onijs Koetsier

JOEPIE, dank je wel!
Hier ben ik echt heééél blij mee!