Album Amicorum Familie Feith

Topstuk Album Amicorum Feith

In 2006 heeft de Familie-Vereniging Feith haar omvangrijke bibliotheek aan ons in bewaring gegeven. De bibliotheek bestaat uit zo’n 70 geschriften en boeken die geschreven zijn door of betrekking hebben op maar liefst 36 leden van de familie Feith, waaronder de Zwolse dichter Rhijnvis Feith (1753-1824).

Tot de verzameling behoren ook een aantal prachtige alba amicorum uit de achttiende en negentiende eeuw. Onder andere van Rhijnvis Feith zelf, van enkele van zijn kinderen en van andere familieleden.

Vriendenboekje
In een album amicorum, een gebonden boekje, staan persoonlijke bijdragen van vrienden, bekenden en familieleden. In de boekjes behorend tot de collectie van de Familie-Vereniging Feith staan onder andere prachtige gedichtjes, fraaie tekeningen, borduurwerkjes en knipsels.

De teksten en biografische bijzonderheden in een album amicorum geven informatie over bijvoorbeeld de liefhebberijen van de albumbezitter. Soms is het met behulp van het album amicorum mogelijk het persoonlijke netwerk van de eigenaar te reconstrueren.