Rondleidingen

Rondleidingen Historisch Centrum Overijssel

Wandel met ons mee!

Wij bieden rondleidingen aan waarbij je kennis maakt met ons, wat wij doen en wat wij voor je kunnen betekenen. Daarnaast laten wij je kennis maken met de rijke historie van de prachtige binnenstad van Zwolle.

Op aanvraag en op geplande dagen
Je kunt een rondleidingen boeken op aanvraag voor groepen vanaf 7 personen. Bel of mail ons.

Daarnaast bieden wij verspreid over het jaar rondleidingen aan op vaste dagen, waarvoor je, je individueel kunt opgeven. Houd de agenda in de gaten voor het aanbod. Voor deze geplande rondleidingen kun je, je gemakkelijk online aanmelden.

Ons aanbod rondleidingen


Collectie & Architectuur
Wij laten ons prachtige gebouw zien en geven je een indruk van onze collecties. Een bezoek aan één van onze archiefdepots behoort tot de mogelijkheden, waarbij je enkele topstukken te zien krijgt. 

Diezerstraat
Een rondleiding door de van oudsher al levendige en bedrijvige Diezerstraat. De beroemdste winkelstraat van Zwolle! Ontdek de rijke geschiedenis achter alle fraaie gevels, panden en steegjes.

Moderne Devotie
Deze route leid je langs historische plekken in de Zwolse binnenstad die belangrijk waren in de geschiedenis van de Moderne Devotie. Samen met een gids ontdek je deze unieke plekjes!

Zwolle; sporen van een rijk verleden
Waarom was Zwolle in de middeleeuwen de ideale plek om te wonen? Tijdens deze rondleiding krijg je diverse archiefstukken te zien die iets vertellen over deze periode. Daarnaast krijg je aan de hand van historische kaarten een beeld van de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar bewoners.