Rondleidingen

Rondleidingen Historisch Centrum Overijssel

Wandel met ons mee!

Wij bieden rondleidingen aan waarbij je niet alleen kennis maakt met ons, wat wij doen en wat wij voor je kunnen betekenen maar ook met de rijke en prachtige historie van Zwolle.

Verspreid over het hele jaar bieden wij rondleidingen aan, waarvoor je, je individueel of met een groep kunt opgeven. Ons aanbod is te vinden op de website www.zwollemetgids.nl. Je kunt je via deze website gemakkelijk online aanmelden.

Ons aanbod rondleidingen

  • In het voetspoor van de Moderne Devotie
    Deze route leid je langs historische plekken in de Zwolse binnenstad die belangrijk waren in de geschiedenis van de Moderne Devotie. Samen met een gids ontdek je deze unieke plekjes! Meer informatie >
     
  • Samen door de woonwijk Dieze
    De Dieze oftewel de Diezerpoort is één van de oudste wijken van Zwolle en de geschiedenis gaat terug tot aan het begin van de Middeleeuwen. Wandel mee met één van onze gidsen en ontdek de geschiedenis over de zogeheten Baliekluivers, de tramlijnen, het weggetje naar de Bagijneweide, het ontstaan van het 'Sophietje' en nog veel meer. Meer informatie >

Rondleidingen op aanvraag

Heb je een bedrijfsuitje op de planning staan? Op zoek naar een leuke activiteit voor jouw vriendengroep? Je kunt ook een rondleiding voor groepen (vanaf 7 personen) boeken op aanvraag. Onze rondleidingen zijn te boeken via de website www.zwollemetgids.nl of e-mail naar contacthco@historischcentrumoverijssel.nl.