Rondleidingen

Rondleidingen Historisch Centrum Overijssel

Wandel met ons mee!

Wij bieden rondleidingen aan waarbij je niet alleen kennis maakt met ons, wat wij doen en wat wij voor je kunnen betekenen maar ook met de rijke en prachtige historie van Zwolle.

Verspreid over het hele jaar bieden wij rondleidingen aan, waarvoor je, je individueel kunt opgeven. Houd onze agenda in de gaten voor het aanbod! Voor deze geplande rondleidingen kun je, je gemakkelijk online aanmelden.

Ons aanbod rondleidingen

 • Collectie & architectuur
  Wij laten ons prachtige gebouw zien en geven je een indruk van onze collecties. Een bezoek aan één van onze archiefdepots behoort tot de mogelijkheden, waarbij je enkele topstukken te zien krijgt!
   

 • Diezerstraat
  Een rondleiding door de van oudsher al levendige en bedrijvige Diezerstraat. De beroemdste winkelstraat van Zwolle! Ontdek de rijke geschiedenis achter alle fraaie gevels, panden en steegjes.
   
 • Moderne Devotie
  Deze route leid je langs historische plekken in de Zwolse binnenstad die belangrijk waren in de geschiedenis van de Moderne Devotie. Samen met een gids ontdek je deze unieke plekjes!
   
 • Zwolle; sporen van een rijk verleden
  Waarom was Zwolle in de middeleeuwen de ideale plek om te wonen? Tijdens deze rondleiding krijg je diverse archiefstukken te zien die iets vertellen over deze periode. Daarnaast krijg je aan de hand van historische kaarten een beeld van de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar bewoners.
   
 • Samen door de woonwijk Dieze
  De Dieze oftewel de Diezerpoort is één van de oudste wijken van Zwolle en de geschiedenis gaat terug tot aan het begin van de Middeleeuwen. Wandel mee met één van onze gidsen en ontdek de geschiedenis over de zogeheten Baliekluivers, de tramlijnen, het weggetje naar de Bagijneweide, het ontstaan van het 'Sophietje' en nog veel meer.
   

Rondleidingen op aanvraag


Moet jij het bedrijfsuitje plannen? Een leuke dag voor jouw vriendengroep? Je kunt ook een rondleiding voor groepen (vanaf 7 personen) boeken op aanvraag. Mail of bel ons voor meer informatie!​​​