Wij verzorgen presentaties, activiteiten en onderzoeksmogelijkheden voor alle leeftijden. Dit doen we op grond van bijna 20 kilometer archieven en collecties. Ons prachtige gebouw verbeeldt onze missie door transparantie, glas, licht en open ruimten.

 • Van 9meiTot 1mei

  Zwolle van Boven

 • Van 20augTot 5okt

  200 jaar Willemsvaart: Zwolle naar Zee

 • Van 22augTot 24aug

  Historicidagen 2019

 • Van 8oktTot 3dec

  Cursus Leren Preserveren

Studiezaal

Op onze studiezaal kunt u terecht voor verschillende soorten historisch onderzoek. Er zijn verschillende werk- en loungeplekken aanwezig, evenals diverse faciliteiten ter ondersteuning van uw bezoek.

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 9.00 - 17.00 uur
Woensdag: 9.00 - 17.00 uur
Donderdag: 9.00 - 21.00 uur*
Vrijdag: gesloten
(U kunt tot een half uur voor sluitingstijd stukken aanvragen)

* Tijdens de maanden juli en augustus zijn wij op donderdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Sluitingsdagen 2019
Dinsdag 1 januari
Donderdag 30 mei
Woensdag 26 juni vanaf 14.00 uur
Woensdag 25 december
Donderdag 26 december

Omdat het HCO in Zwolle op maandag, vrijdag en in het weekend gesloten is voor bezoekers zijn nationale feestdagen die op die dagen vallen niet opgenomen in dit overzicht.

Rondleidingen HCO zomer

Rondleidingen

Verspreid over het hele jaar bieden wij rondleidingen aan. Ons aanbod bestaat uit rondleidingen binnen ons gebouw en depots, maar ook door de historische binnenstad van Zwolle. Ons aanbod is te vinden op de website www.zwollemetgids.nl.

Buiten de rondleidingen op inschrijving zijn er ook workshops en rondleidingen mogelijk met een groep. Dit is steeds op voorwaarde dat het HCO ruimte beschikbaar heeft. Onze rondleidingen/workshops worden gecoördineerd door Het Zwolse Balletjeshuis. Informeer naar de mogelijkheden via stadswandelingenzwolle@outlook.com.

Tarieven

Tarieven

Bekijk onze tarievenlijst. Hierop vindt u onder andere: 

 • de kosten voor het maken van scans;
 • leen & uitleen van archiefstukken;
 • tarieven voor onze rondleidingen.
   
educatie HCO

Educatie

Zelf ontdekken waarom u omgeving eruit ziet zoals die eruit ziet, in een project, een les of tijdens een tentoonstelling. Dat is wat wij met onze educatieve activiteiten willen bereiken.

Leerlingen en studenten zijn van harte welkom om met onze collecties aan de slag te gaan. Omdat die niet altijd gemakkelijk toegankelijk zijn, hebben wij ze verwerkt in kant en klare lessen en projecten.

Onze educatieve missie luidt: 'Leerlingen ontdekken op een actieve manier heden en verleden in Overijssel.'