Workshop: Sporen van een rijk verleden

11feb
Wat doen wij

In de middeleeuwen waren de Zwolse stedelingen nauw met de stad verweven. Religie (de Moderne Devotie), het stadsbestuur, de handel (het Hanzeverbond), onderwijs (de Latijnse School) en ambachten (gilden) speelden een belangrijke rol in het leven van de Zwolse middeleeuwer. Deze brachten Zwolle macht en rijkdom.

Tijdens de workshop 'Sporen van een rijk verleden' krijg u diverse archiefstukken te zien die iets vertellen over Zwolle in de Middeleeuwen. Daarnaast krijgt u aan de hand van historische kaarten een beeld van de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar bewoners.

Praktische informatie
De eerst volgende workshop is op maandag 11 februari 2019 om 13.30 uur bij Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat (geen nummer) in Zwolle. De prijs voor deze workshop is €10,- per persoon. Dit is inclusief de gids en een kop koffie/thee.

U kunt zich aanmelden via: www.zwollemetgids.nl >

Buiten deze tweemaandelijkse rondleidingen op inschrijving zijn er ook workshops mogelijk met een groep. Dit is steeds op voorwaarde dat het HCO ruimte beschikbaar heeft voor een dergelijke workshop. Onze rondleidingen/workshops lopen via Het Zwolse Balletjeshuis. Informeer naar de mogelijkheden via stadswandelingenzwolle@outlook.com.