Workshop Archiving by Design

22mei
Archiving by Design - ladekasten

Inschrijving voor deze workshop is gesloten.
 

Op woensdag 22 mei organiseren Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA) en Historisch Centrum Overijssel (HCO) een workshop Archiving by Design. Iedereen die op tactisch- of strategisch niveau werkt bij een overheidsorganisatie in Overijssel en zich bezig houdt met duurzame toegankelijkheid van informatie is van harte welkom!

Archiving by design betekent dat al bij het ontwerpen van de informatiesystemen die het werkproces ondersteunen, rekening wordt gehouden met het duurzaam toegankelijk maken van de informatie uit het werkproces. De kloof die vaak bestaat tussen het werkproces en het archiveringsproces wordt dan overbrugd door de archivering integraal te benaderen. Hoe doe je dat? Het Nationaal Archief heeft hier een concept voor ontwikkeld, gebaseerd op 7 aandachtspunten: www.nationaalarchief.nl/archiveren/nieuws/archivering-by-design-lessons-learned

Tijdens de workshop ervaart u Archiving by Design in de praktijk aan de hand van een casus. De casus die we zullen behandelen betreft een grootschalig bouwproject: de aanleg van een tunnel in Amsterdam. Als type project herkenbaar voor iedereen, ideaal voor een inhoudelijke workshop. De eerdere gecommuniceerde casus van de Omgevingsdienst IJsselland wordt niet meer behandeld.

Deze workshop is mede op initiatief van het Overijssels Archiefberaad. Deelname staat open voor medewerkers van alle overheden/bestuurslagen in Overijssel. Er is ruimte voor maximaal 45 deelnemers.

Datum: Woensdag 22 mei 2019
Tijdstip: Van 13:30 tot 16:30 uur, inloop vanaf 13:00 uur met koffie, thee en broodjes
Locatie: Historisch Centrum Overijssel, Van Wevelinkhovenstraat (geen huisnummer), Zwolle
Parkeren: Naast het gebouw aan de Eikenstraat 20, 8021 WX, Zwolle


Kennisnetwerk Informatie en Archief KIAHistorisch Centrum Overijssel (HCO)