Tentoonstelling: Door het oog van Gerard ter Borch

Van 15decTot 11feb
Gerard ter Borch

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Gerard ter Borch werd geboren in Zwolle. De schilderijen van Ter Borch zijn over de hele wereld verspreid geraakt. Het werk van deze ‘Rembrandt’ van het Oosten is vandaag de dag te zien in de grootste musea.

Voordat Ter Borch professioneel begon te schilderen had hij al veel schetsen en tekeningen gemaakt. In zijn geboortestad Zwolle en op het platteland eromheen vond hij zijn ‘oefenmateriaal’. 

Tentoonstellingen
Van 15 december 2017 t/m 11 februari 2018 is een tentoonstelling rond Ter Borch gratis te bezichtigen in de Grote of St. Michaëlskerk aan de Grote Markt. In deze tentoonstelling hangen tekeningen van leerlingen die langs locaties zijn gegaan waar Ter Borch heeft gezeten om zijn schetsen en tekeningen te maken. Op de interactieve informatiezuil kun je alle locaties bekijken en meer te weten komen over Ter Borch en zijn familie.

In Museum de Fundatie hangt een unieke zeventiende-eeuwse serie van 12 portretten van de familie Craeyvanger, geschilderd door Gerard ter Borch.


De tentoonstellingen worden mede mogelijk gemaakt door: Allemaal Zwolle, Museum de Fundatie, ZoGemaakt - goed in kunstlessen, het Academiehuis en Historisch Centrum Overijssel.

Beeld: zelfportret Gerard ter Borch, collectie Mauritshuis, Den Haag