Tentoonstelling: Door het oog van Gerard ter Borch

Van 15decTot 11mrt
Gerard ter Borch

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Gerard ter Borch werd geboren in Zwolle. De schilderijen van Ter Borch zijn over de hele wereld verspreid geraakt. Het werk van deze ‘Rembrandt’ van het Oosten is vandaag de dag te zien in de grootste musea.

Voordat Ter Borch professioneel begon te schilderen had hij al veel schetsen en tekeningen gemaakt. In zijn geboortestad Zwolle en op het platteland eromheen vond hij zijn ‘oefenmateriaal’. 

Tentoonstelling
Van 15 december 2017 t/m 11 maart 2018 is een tentoonstelling rond Ter Borch gratis te bezichtigen in het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle aan de Grote Markt. In deze tentoonstelling hangen tekeningen van leerlingen die langs locaties zijn gegaan waar Ter Borch heeft gezeten om zijn schetsen en tekeningen te maken. Op de interactieve informatiezuil kun je alle locaties bekijken en meer te weten komen over Ter Borch en zijn familie.

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Allemaal Zwolle, ZoGemaakt - goed in kunstlessen, het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle en Historisch Centrum Overijssel.

Openingstijden het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle: di-za: 11.00 t/m 16.00 uur
Beeld: zelfportret Gerard ter Borch, collectie Mauritshuis, Den Haag