Rondleiding: In de sporen van een rijk verleden

27nov
Wat doen wij

Op maandag 27 november om 13.30 uur vindt de rondleiding ‘In de sporen van een rijk verleden’ plaats in het Historisch Centrum Overijssel.

In de middeleeuwen waren de Zwolse stedelingen nauw met de stad verweven. Religie (de Moderne Devotie), het stadsbestuur, de handel (het Hanzeverbond), onderwijs (de Latijnse School) en ambachten (gilden) speelden een belangrijke rol in het leven van de Zwolse middeleeuwer. Deze brachten Zwolle macht en rijkdom. Tijdens de rondleiding krijg je diverse archiefstukken te zien die iets vertellen over deze periode, daarnaast krijg je aan de hand van historische kaarten een beeld van de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar bewoners.

Praktische informatie
De rondleiding vindt plaats op maandag 27 november 2017 en start om 13:30 uur in het Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. De kosten voor de rondleiding bedragen € 7,50 per persoon. Dit is inclusief gids, een bezoek aan het depot en koffie/thee. Je wordt verzocht het bedrag ter plaatse, gepast, te voldoen. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Kom je met de auto? Naast ons gebouw is parkeergelegenheid aan de Eikenstraat.

Je kunt je hieronder aanmelden voor deze rondleiding.

De inschrijving voor deze Activiteit is gesloten. U kunt zich niet meer aanmelden.