Agenda

 • Expositie Voxpop, alle stemmen gelden
  Van 15febTot 31mrt

  Expositie: Voxpop. Alle stemmen gelden

  ‘Vrouwenkiesrecht strekt tot voordeel van allen!’ Onder die leus streden vrouwen begin 20ste eeuw voor het recht om te stemmen. In 2019 is het 100 jaar geleden dat het algemeen kiesrecht werd ingevoerd. Kiesrecht voor mannen én vrouwen.

 • WO2 Café in april 2019
  Van 1aprTot 17apr

  Kom naar het WO2 Café!

  In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland, en dus ook Overijssel, is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden. In aanloop naar 2020 zoeken RTV Oost en Historisch Centrum Overijssel naar verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel.

 • Wat doen wij
  8apr

  Workshop: Sporen van een rijk verleden

  Een workshop over Zwolle in de Middeleeuwen. Archiefstukken en historische kaarten geven een beeld van de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar bewoners.

 • Hoek Hertenstraat en Deventerstraat (nu Van Karnebeekstraat), 13 april 1945, foto door Willem Oosten, collectie Historisch Centrum Overijssel
  9apr

  Lezing: Zwolle in de Tweede Wereldoorlog

  Wegens grote belangstelling is deze lezing volgeboekt. Ook het afgelopen jaar hebben wij mooie aanwinsten verworven voor de collectie 1940-1945. Vaak schuilt er achter een archiefstuk of een foto een bijzonder verhaal.

 • De stedelijke weeshuizen in Zwolle
  12apr

  Lezing: De stedelijke weeshuizen

  Door een uitgebreid onderzoek in de archieven van het Burgerweeshuis, het Holdehuis en het Huis der Wezen / Hervormd Weeshuis kan G. Callenbach een beeld geven van de betekenis van deze weeshuizen voor de Zwolse samenleving en van hun organisatie.

 • Hoek Hertenstraat en Deventerstraat (nu Van Karnebeekstraat), 13 april 1945, foto door Willem Oosten, collectie Historisch Centrum Overijssel
  16apr

  Extra lezing: Zwolle in de Tweede Wereldoorlog

  Wegens grote belangstelling is deze lezing volgeboekt. De kaartjes voor de lezingen ‘Zwolle in de Tweede Wereldoorlog’ gaan snel! Wegens de grote belangstelling organiseren wij een derde lezing op dinsdag 16 april.