Lezing: Zwolle in de Tweede Wereldoorlog, het verhaal achter een document en een foto

11mei
Tweede Wereldoorlog

Wegens grote belangstelling voor de lezing ‘Zwolle in de Tweede Wereldoorlog: het verhaal achter een document en een foto’ op 13 april, wordt er een extra avond georganiseerd waarop alle geïnteresseerden de lezing kunnen bijwonen. Deze lezing zal plaatsvinden op donderdag 11 mei 2017 in het Historisch Centrum Overijssel.

Ook dit jaar heeft het Historisch Centrum Overijssel mooie aanwinsten verworven voor de collectie 1940-1945. Vaak schuilt er achter een archiefstuk of een foto een bijzonder verhaal. Op donderdag 11 mei 2017 vindt de lezing 'Zwolle in de Tweede Wereldoorlog: het verhaal achter een document en een foto' plaats. De avond zal in het teken staan van verworven aanwinsten. Paul Harmens, medewerker collectie Tweede Wereldoorlog, geeft u een kijkje in het verhaal achter de stukken en vertelt hoe de materialen bij ons terecht zijn gekomen.

Praktische info
Inloop: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle
Aanmelden: U kunt zich hieronder aanmelden voor deze lezing. Toegang is gratis.

Erfgoedplatform Zwolle
Deze lezing wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.
Dit wordt gevormd door: Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Waanders in de Broeren, Zwolse Historische Vereniging, Vereniging vrienden van de stadskern Zwolle, Zwols Architectuur Podium, Gemeente Zwolle (afdeling Archeologie en Monumentenzorg), Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Stichting Grote Kerk Zwolle en Het Oversticht.

De inschrijving voor deze Activiteit is gesloten. U kunt zich niet meer aanmelden.