Agenda

 • Expositie De Zwolse Lente - Dolf Henneke
  Van 22mrtTot 3jun

  Expositie: De Zwolse Lente

  In de jaren 1945 tot 1976 heeft Dolf Henneke als eerste freelance persfotograaf belangrijke gebeurtenissen in Zwolle in beeld gebracht. De collectie Henneke is in 2016 ondergebracht bij het HCO en bestaat uit prachtige herkenbare foto's.

 • De Wilde Deerne
  Van 11meiTot 3jun

  De Wilde Deerne

  Het muziektheaterspektakel ‘De Wilde Deerne’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verwilderd meisje dat 300 jaar geleden in de bossen rondom Zwolle werd gevonden.

 • Museum Burg Vischering in Lüdinghausen, Kreis Coesfeld/Andreas Lechtape
  Van 7junTot 8jun

  5e Duits-Nederlands Symposium over Adelsgeschiedenis

  „Nobilitas litigat“, Adellijke strijdcultuur. Het 5e Duits-Nederlands Symposium over Adelsgeschiedenis vindt plaats op 7 en 8 juni in Lüdinghausen.

 • Diezerkade, Zwolle
  11jun

  Rondleiding: Samen door de woonwijk Dieze

  De Dieze oftewel de Diezerpoort is één van de oudste wijken van Zwolle en de geschiedenis gaat terug tot aan het begin van de Middeleeuwen. Loop op maandag 11 juni mee met de rondleiding ‘Samen door de woonwijk Dieze’.

 • Workshop kadaster
  25jun

  Workshop: Kadaster voor beginners

  Heb je moeite met het vinden van de weg in de kadastrale registers? Op maandag 25 juni wordt er voor beginners uitleg gegeven hoe je met behulp van het percelenregister, de leggers en de hulpkaarten door de kadastrale geschiedenis kunt gaan.

 • Moderne Devotie rondleiding
  2jul

  Rondleiding: In het voetspoor van de Moderne Devotie

  Loop op maandag 2 juli mee 'In het voetspoor van de Moderne Devotie.' Onder begeleiding van een gids wandel je langs historische plekjes in de Zwolse binnenstad die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis.