Lezing: Europese naam en faam

14dec
Lezing Europese naam en faam, Het Eiland

Wie in Zwolle op zoek gaat naar Europese kunstenaars en architecten, stuit op verrassend weinig namen. Het waren aanvankelijk lokaal of regionaal werkzame vakmensen die de architectuur voorzagen van internationaal toegepaste stijlelementen. Toch drukten ook Europeanen een stempel op de stad.

Gouden Verleden - Allereerst zijn er ambachtslieden van naam en faam. De lezing voert u langs orgels, stucplafonds, een klooster en houten noodwoningen.

Fris Modern - Eind 20ste eeuw, als Nederlandse architecten in hoog aanzien komen te staan in het buitenland, krijgen juist meer buitenlandse architecten opdrachten in Nederland. U wordt meegenomen in het verhaal over complexe projecten op grootschalige binnenstedelijke locaties.

Meld u aan voor deze lezing via de website van Waanders In de Broeren.

Muziek: Studenten ArtEZ Conservatorium
Organisatie: Het Oversticht en Zwols Architectuur Podium

Praktische info
Locatie: Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3
Inloop: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: gratis, consumpties voor eigen rekening

Erfgoedplatform Zwolle
Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle, deze wordt gevormd door: Zwolse Historische Vereniging, Het Oversticht, Historisch Centrum Overijssel, Vrienden van de Stadskern, Zwols Architectuur Podium, Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle, Waanders In de Broeren, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle, Stichting Allemaal Zwolle.